Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’nun üzerine çıktı!

Alparslan dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’nun üzerine çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçtiğimiz sezon TRT1 ekranında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi başarılı bir yapımdı. Sultan Melikşah’ın döneminin anlatıldığı projede çok geniş ve etkili bir oyuncu kadrosu yer aldı. Ancak dizi için yapılan tüm çalışmalar tek sezonluk oldu. Mehmet Özgür ve Mim Kemal Öke dışında tüm oyuncu kadrosu ile yollar ayrıldı.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi aslında yeni bir yapım gibi hazırlandı. Tüm dekorlar, kostümler ve aksesuarların değişim gösterdiğini hikayeyi izleyenler fark edecektir. Yeni oyuncularla ve yenilenmiş bir plato ile çekimleri yapılan Alparslan Büyük Selçuklu, ilk bölümüyle de büyük ilgi gördü.

Sosyal medyada yansıyan yorumlarda, geçen sezona göre yeni sezonun çok farklı olduğuna işaret ediyor. Birçok dizi hayranı, Alparslan dizisinin geçen sezonki yapımın üzerine çıktığını, çok daha iyi olduğunu ifade eden paylaşımlarda bulunuyor.

“Hemen hemen bütün kadro değiştiği halde çok güzel olmuş. 1. bölümde bir sezon yaşattılar resmen. Savaş sahnesi çok duygulandırdı” diye yorum bırakan dizi hayranları, geçen sezon ile bu sezon arasındaki farkın hemen anlaşıldığını ifade ediliyor.

Akli Film imzası taşıyan dizinin geçen sezonu aslında tecrübe biriktirme dönemi de oldu. O tecrübeler ile şimdi Alparslan çok daha başarılı bir prodüksiyona sahip.

Alparslan dizisi Uyanış Büyük Selçuklu'nun üzerine çıktı! 8

Barış Arduç ile Fahriye Evcen ikilisinin başrole yakışması da dizi hayranlarını memnun etti. Bazı hayranlar Barış Arduç’un rolü kaldıramayacağı fikrine sahipti. Ancak bu gerçekleşmedi. Oyuncu hem teknik çalışmalar yaptı hem eğitimler aldı hem de o döneme ilişkin birçok belge okudu.

Barış Arduç, Sultan Alparslan karakteri ile daha ilk bölümden büyük beğeni topladı. Oyuncunun ön hazırlıklarının ne kadar iyi olduğunu da dizinin ilk bölümündeki performansı gösterdi.

Fahriye Evcen de 4 yılın ardından yeniden setlere Akça Hatun karakteri için döndü. Oyuncu uzun bir aradan sonra beklediği ve hayranlarını da memnun eden bir rolle tekrar setlerde yer aldığı için mutlu.

Alparslan dizisi Uyanış Büyük Selçuklu'nun üzerine çıktı! 9

Alparslan dizisini izleyenler ilk bölümden geçer notu verdi. Pazartesi akşamları çok etkili bir yapım izleyicilerle buluşmaya başladı ve dizi dünyanın birçok ülkesinde de dikkat çekti.