Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar dizisi hiç bu kadar güzel özetlenmemişti!

Arka Sokaklar dizisi hiç bu kadar güzel özetlenmemişti!

tarafından ker_def

Erler Film imzalı Arka Sokaklar dizisi son dönemin isminden en çok konuşulan yapımları arasında yer alıyor. Altın Kelebek’te Onur Ödülü alan Arka Sokaklar, 13 yıldır elde ettiği müthiş başarı grafiğiyle de sektörde erişilmesi güç bir rekorun sahibi oldu. Dizinin bu kadar başarılı olmasının sırrını senaryo ekibi dahi net olarak açıklayamıyor. Peki Arka Sokaklar’ı bu kadar başarılı yapan ve 13 sezondur ekranda yer almasını sağlayan, çoğu zaman da total grubunda zirveye çıkartan nedenler neler?

Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, 13 yıldır reyting rekorları kıran ‘Arka Sokaklar’ın, toplumun vicdanını rahatlattığı ve güncel konuları ele aldığı için uzun soluklu olduğunu belirtti.

Zafer Ergin, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan’ın başrolünü paylaştığı ‘Arka Sokaklar’ ekibi, 500’üncü bölüm heyecanını yaşadı. 13 yıldır ekranda olan dizinin izleyenler üzerindeki etkisini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’e sorduk.

Arka Sokaklar dizisi hiç bu kadar güzel özetlenmemişti! 7

Adıgüzel, “Hayatın içinden olması çok önemli. Güncel hayatta basit gibi görülen konuları, polislerin çözüme ulaştırması toplumun vicdanını rahatlatıyor. Suçlu kesinlikle yakalanıp, adalete teslim ediliyor. Dizinin en büyük sevilme sebeplerinden biri de, güncel konuları ele alıyor olması. Senaristler bu projede toplumu ayrıştırmayıp, birleştiriyor” dedi.

Halkımızın polisiye dizileri sevdiğini söyleyen Adıgüzel, şöyle devam etti:
“13 yaşında izlemeye başlayan kişi, şimdi 26 yaşında. İnsanlar kendinden bir şey bulduğu için izlemeye devam ediyor.”