Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar’da temcit pilavı gibi tekrarlanan olay son mu buldu?

Arka Sokaklar’da temcit pilavı gibi tekrarlanan olay son mu buldu?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / ÖZEL ANALİZ – Arka Sokaklar dizisinde yılların alışkınlığı son mu buluyor? Kanal D ekranında yayınlanmakta olan Arka Sokaklar dizisi, koronavirüs pandemisi rağmen sete çıkma cesareti gösteren 2 yapımdan birisiydi. Dizi bir süredir ekranda yer almayı sürdürüyor. 14. sezonunu yaşayan Arka Sokaklar seyirciden gördüğü ilgi ile de sette sergilenen özverinin karşılığını almakta.

Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve İlker İnanoğlu’nun başrollerinde yer aldığı Arka Sokaklar dizisinin 14. sezonu yakında tamamlanacak. Tahminler 12 Haziran Cuma günü yayınlanacak olan 556. bölüm ile birlikte dizinin sezonu kapatması şeklinde…

Erler Film tarafından çekilen dizinin geçtiğimiz yıllarda sezon finallerine yaklaşıldığı dönemde klasik bir durum gerçekleşirdi. Bazı oyuncular senaryo gereği ölümün eşiğine gelir, birkaç hafta öldü mü, ölmedi mi, ölecek mi geyikleri yapılarak sezon finaline gidilirdi.

Medyada ise Arka Sokaklar oyuncularının bölüm başı ücretleri ile ilgili anlaşmazlık çıkabileceği için senaryoda karakterlerin ölüm ile yaşam arasındaki bir çizgiye getirildiği haberleri yapılırdı.

Arka Sokaklar'da temcit pilavı gibi tekrarlanan olay son mu buldu? 7

Hüsnü Çoban öldü mü? Ölecek mi?
Rıza Baba öldü mü? Ölecek mi?
Mesut Komiser vuruldu, öldü mü?

Bu tür başlıkları çoğaltabilirsiniz. Geçmiş yılların sezon finalleri yaklaştıkça klişe başlıkları hep böyle olmuştur.

Koronavirüs pandemi sürecinden midir bilinmez, ama bu sezon Arka Sokaklar dizisiyle ilgili böyle bir algı yok. Uzun yılların klişesi 14. sezon ile birlikte son bulmuş olabilir…

14. sezonun kalan bölümlerinde de benzer durumlar yaşanmaz ise Arka Sokaklar dizisinde bir klişeden kurtulduğumuzu söyleyebiliriz.