Ana sayfa Dizi Haberleri Arka Sokaklar’ı 13 yıldır zirvede tutan asıl gerçek ne?

Arka Sokaklar’ı 13 yıldır zirvede tutan asıl gerçek ne?

tarafından ker_def

Arka Sokaklar’ın 500. bölüme dayanmasının altında yatan sebepler neler?

Kanal D ekranında Cuma günleri izleyicilerle buluşmaya devam eden Arka Sokaklar dizisi 13. sezondur izleyicinin karşısına çıkmakta.

Zafer Ergin, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan’ın değişmez başrol oyunculuğunda yer aldığı diziden bugüne kadar birçok isim geçti. Ünlüler geçidi olarak da adlandırabileceğimiz Arka Sokaklar, hala Cuma günlerinin en çok izlenen yapımı olmayı da sürdürüyor.

İşte bu büyük başarının arkasında nasıl bir sır var.

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu’na göre Arka Sokaklar için bir tez çalışması yapılması lazım.

Eyüboğlu, “Türkiye’de dizi yapımcısı olsam, bir şirketle veya üniversiteyle anlaşıp, ‘Arka Sokaklar’ı analiz etmelerini isterdim. 20 Aralık’ta People’daki partiyle 500’üncü bölüm kutlamasını yapacak dizi, 17 Temmuz 2006’dan bu yana kesintisiz olarak ekranda” diyerek önemli bir çıkışa imzasını attı.

Dizinin bu kadar ilgi görmesinin arkasında neler var? Bu sorunun yanıtları çok merak ediliyor. İyi bir araştırma yapılırsa sektör için çok faydalı bilgiler edinilecektir.

Eyüboğlu yazısında akademisyenleri göreve çağırıyor.

Ali Eyüboğlu şöyle diyor: “Her yıl onlarca dizinin ‘reyting canavarı’na yenik düştüğü bir ülkede 13 yıl zirvede kalan bir yapımın nasıl oldu da bunu başardığı, akademisyenler tarafından incelenmeli. Türkiye’nin akademisyenleri bunu yapmalı ki, Türk dizi izleyicisinin şifreleri ortaya çıkmalı.”