Ana sayfa Dizi Fragmanları atv’nin yeni dizisinden büyük beklentileri karşılık bulmadı!

atv’nin yeni dizisinden büyük beklentileri karşılık bulmadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi atv ekranında izleyicilerle ilk 3 bölümü ile buluştu. Cuma akşamları yayınlanmakta olan tarihi dizinin yeterince ilgi görmediği reyting sonuçları ile görülüyor. Dizinin 3.bölümü düşük reytingler elde etti. Ortalamanın altında gelen reytingler sonrasında dizi günü tüm kişiler ve ABC1 gruplarında 9.olarak tamamladı ve AB grubunda da 11. oldu.

Kazak ve Türk oyuncuların birlikte yer aldığı ve Harzemşahların büyük komutanı, lideri Celaleddin Harzemşah’ın hikayesini konu alan dizi geniş bir prodüksiyon ile hayata geçirildi. Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinden beklentiler daha yüksekti. Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman gibi önemli dizilerin yapımcısı olan Mehmet Bozdağ bir başka tarihi diziyi daha ekrana sürdü.

Tarihi dokuyu iyi yansıtan, atmosferi ile etkileyen bir dizi olmasına rağmen izleyicilerin yapımın pek de farkında olmadığı görülüyor. Diyalogların da çok başarılı olarak sunulduğu dizinin oyuncu kadrosu da işini çok başarılı şekilde yerine getiriyor. Ancak dizinin beklentilerin altında kalan reyting performansı düşündürücü bir durum oldu.

Cengiz Han’ın “keşke böyle bir oğlum olsaydı” diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, İslam dünyasını içene sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in hikayesini anlatan dizinin yapım ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ üstlendi.

atv’de ilk 3 bölümün reyting sonuçlarının beklentilerin altında gelmesi ise moralleri biraz da olsa bozdu. 4. bölümü 11 Haziran Cuma akşamı yayınlanacak olan diziden yeni fragmanı aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Genel yönetmenliğini Metin Günay’ın, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat’ın yaptığı Türk-Özbek ortak yapımı ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye’den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.