Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu dizisindeki gönderme dikkatlerden kaçmadı!

Avlu dizisindeki gönderme dikkatlerden kaçmadı!

tarafından zk zk
Star TV ekranlarında yayınlanan Avlu dizisi, gerek senaryosu gerekse oyuncu kadrosu ile göz dolduruyor.

Avlu dizisinin geçtiğimiz hafta yayınlanan 6.son bölümünde olay gönderme ise gözlerden kaçmadı.

Avlu dizisinin geçtiğim hafta yayınlanan son bölümünde ise olay bir gönderme yer aldı. Bu gönderme Türkiye’nin oldukça aşina olduğu ve bir dönem büyük bir infial uyandıran olayına göndermeydi.

Avlu dizisindeki gönderme dikkatlerden kaçmadı! 8

İŞTE O GÖNDERME; “Sevgili geçmiş, bütün dersler için teşekkür ederim.” Avlu dizisinin yayınlanan son bölümünde kendisini fuhuşa zorlayan kocasını öldüren Çilem Doğan’a gönderme vardı. Dizideki karakterin üzerinde Çilem Doğan’ın cezaevine gönderilirken üzerine olan ve üzerinde “Sevgili geçmiş, bütün dersler için teşekkür ederim.” yazan tişörtün bir benzeri vardı.

ÇİLEM DOĞAN KİMDİR; Olay, 8 Temmuz 2015 tarihinde merkez ilçe Seyhan’a bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre; kendisini dövüp, fuhşa sürüklemek istediği 33 yaşındaki eşi Hasan Karabulut’u tabancayla öldüren bir çocuk annesi Çilem Karabulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Karabulut hakkında da ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan hakkında Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle dava açıldı. Karabulut, yargılandığı davada da 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Çilem ardından toplumsal bir meseleye dönüştü.

Avlu dizisindeki gönderme dikkatlerden kaçmadı! 9

Çilem Doğan ‘ın avukatları meşru müdafaada bulunduğunu bu nedenle ceza almamasını talep etti. Savcılık ise öldürme suçu işlediği için müebbet hapis talep etti fakat aynı zamanda gördüğü şiddeti “ haksız tahrik ” olarak değerlendirip cezadan indirim yapılmasını istedi. Mahkemede yaptığı savunmada Doğan “Defalarca karakola gittim. Daha ne yapabilirdim bana onu söyleyin. Bu adliye koridorlarında gözüm mor çok dolaştım. Benim başka çarem kalmamıştı ” dedi. En son görülen davada şartlı tahliye oldu…(İnternethaber)