Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu’nun psikopat cezaevi müdürü Nergis Öztürk hakkında bilmeniz gereken çok şey var!

Avlu’nun psikopat cezaevi müdürü Nergis Öztürk hakkında bilmeniz gereken çok şey var!

tarafından ker_def
Star TV ekranlarında yeni bölümleri heyecanla beklenen Avlu dizisi, yeni sezona sürprizlerle giriyor!

Bir önceki sezondan çok daha çarpıcı bölümlerle gelen Avlu, Demet Evgar, Nursel Köse ve Ceren Moray’ın güçlü oyunculuklarıyla da çok konuşuldu.

Yeni sezonda psikopat cezaevi müdiresi olarak diziye dahil olan Nergis Öztürk ile birlikte, dizinin her bölümünün bir oyunculuk şölenine döneceği de aşikar.

Nergis Öztürk’ü televizyon izleyicileri çok fazla dizide görmemiş olsa da rol aldığı yapımlardaki performansıyla övgü sahibi olan ve pek çok ödüle de layık görülen bir isim.

Avlu’Da Deniz’in büyük değişimini izlerken, artık karşısında sadece Kudret’i görmeyeceğiz anlaşılan!

Deniz, azılı bir suçluya dönüşürken, cezaevinde de dengeler büyük oranda değişecek! Çünkü yeni gelen cezaevi müdiresi Melis’e hiç benzemeyecek!

Avlu’nun 20 Eylül Perşembe akşamı yayınlanacak yeni sezon ilk bölümü öncesinde Nergis Öztürk’ü yakından tanıyalım…

Avlu'nun psikopat cezaevi müdürü Nergis Öztürk hakkında bilmeniz gereken çok şey var! 8

Nergis Öztürk kimdir?

25 Mayıs 1980 Kandıra İzmit doğumlu olan Nergis Öztürk öğretmen bir anne ve elektrik teknisyeni bir babanın evladıdır. Aslen Ordulu olan başarılı oyuncu üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde almıştır. Daha sonra da Bahçeşehir Üniversitesinde İleri Oyunculuk Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Nergis Öztürk kendisi gibi oyuncu olan Cemal Toktaş ile evlidir.

Oyunculuk eğitimi sonrası başarılı projelerde yer alarak şansını ikiye katlayan oyuncu performansıyla da kısa sürede adından söz ettirdi.

Körfez Ateşi, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, Barda, Kızlar Yurdu vb. dizi ve film projelerinde yer alan başarılı oyuncu döneminde çok ses getiren “Hatırla Sevgili” dizisinde Ayla karakteriyle seyirci karşısına çıkmıştır.

2007 yılı yapımı Karayılan sonrası ekranın aranan yüzlerinden biri oldu.

ATV televizyonunda ekrana gelen Karayılan adlı dizide canlandırdığı Sona karakteriyle oldukça beğenildi. Sonrasında ise pek çok proje için kapılar aralanmış oldu.

2009 yılında Kıskanmak filmi ile performansının zirvesini gözler önüne serdi.

Bir Zeki Demirkubuz filmi olan Nahid Sırrı Örik’in aynı adlı romanından uyarlanan “Kıskanmak” adlı yapımda rol almıştır. Filmde Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer ve Bora Cengiz gibi isimlerle rol alan Nergis Öztürk’ün performansı bir de ödülle taçlanmış oldu. Filmdeki rolü sayesinde Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

Daha sonraki yıllarda Atlıkarınca, Doktorlar, Gişe Memuru yapımların rol almıştır. 2012 yılında vizyona giren Zeki Demirkubuz yapımı “Yeraltı” filminde oynadı.

2012 senesinde TRT ekranlarında olan “Böyle Bitmesin” adlı dizide canlandırdığı “Nisa Komiser” karakteriyle büyük beğeni toplamıştır. Dizide Tomsir İncer, Yeliz Kuvancı, Kaan Çakır, Cemal Toktaş gibi isimlerle beraber rol alan Öztürk diziden rol arkadaşı olan Cemal Toktaş ile evlidir.

X. Lions Tiyatro Ödülleri’nde Didem Balçın ile en iyi komedi kadın oyuncu ödülünün sahibi olmuştur.

2017 yılına gelindiğinde uzun yıllardır ekranlarda göremediğimiz Nergis Öztürk iddialı bir komedi yapımı olan Bu Sayılmaz’da farklı bir karakter olan Melek Sayılmaz rolüyle seyirci karşısına çıktı. Geçtiğimiz gün ilk bölümüyle Fox TV ekranlarında olan yapımın oyuncu kadrosunda; Binnur Kaya, Settar Tanrıöğen, Mustafa Üstündağ gibi isimler yer alıyor.

Nergis Öztürk, geçtiğimiz sezon yayınlanan Meryem dizisindeki Savcı Oktay’ı oynayan Cemal Toktaş’ın da eşi ve Yaman isimli bir oğulları var.

Avlu'nun psikopat cezaevi müdürü Nergis Öztürk hakkında bilmeniz gereken çok şey var! 9

Rol Aldığı Projeler:

2005 Körfez Ateşi

2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

2006 Barda

2006 Kızlar Yurdu

2007 Karayılan

2006 Hatırla Sevgili

2009 Kıskanmak

2010 Atlıkarınca

2010 Doktorlar

2011 Gişe Memuru

2012 Yeraltı

2012 Böyle Bitmesin

2012 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

2017 Bu Sayılmaz