Ana sayfa Dizi Haberleri Ay Yapım ve Med Yapım dizileri güçlerini birleştirdi!

Ay Yapım ve Med Yapım dizileri güçlerini birleştirdi!

tarafından ker_def

Dünyanın en büyük ikinci içerik üreticisi konumundaki Türkiye’nin önde gelen iki yapım şirketinden ortak bir adım geldi. Med Yapım ve Ay Yapım, uluslararası içerik dağıtımı haklarını tek çatı altında topladılar ve Madd Entertainment isminde bir şirket kurdular.

Açılımı “Medyapım Ay Yapım Drama Distribution” olan şirket, Türk dizilerine ilgi gösteren uluslararası içerik alıcıları için tek durak noktası olmayı hedefliyor. Ayrıca dizilerin yeni pazarlara yayılması ve var olan pazarlarda büyümesi de amaçlanıyor. Madd’ın gelecek planları arasında uluslararası şirketlerle ortak prodüksiyon girişimlerine atılmak da bulunuyor.

Eylül 2018 itibarıyla iki yapım şirketinin yeni ürünleri Madd Entertainment’ın portfolyosu altında toplanacak. 1993’te kurulan Medyapım ve 2005’te kurulan Ay Yapım, kaliteli yapımlarıyla tanınan iki yapım şirketi ve yıllık 400 saatten fazla içerik üretiminde bulunuyor. Yeni kurulan şirketin başında son olarak Doğuş Medya ve Doğuş Digital bünyesinde çalışan, sektörde 20 yılın üzerinde deneyimi bulunan Ateş İnce yer alıyor. Sektörün deneyimli bir diğer ismi Özlem Özsümbül ise uluslararası satış ve alımdan sorumlu olacak. Özsümbül yakın zaman öncesine kadar Kanal D’nin Film Alım ve Yatırım Satış Direktörü olarak görev yapıyordu.