Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ayaklarınızı Mahfetmek için Yaptığınız En Güzel Şeyler

Ayaklarınızı Mahfetmek için Yaptığınız En Güzel Şeyler

tarafından ker_def

Ayaklarımızın kırılgan olduğunu düşünmüyoruz. Tam aksine  çoğu zaman ayaklarımıza hak ettikleri ilgiyi göstermiyoruz.  Ayak yaralanmaları ve uzun süren ağrılar, maalesef ayaklarımızda kalıcı hasarlara sebeb olacaklardır. Oysa bizim sağlıklı geçecek uzun yıllar için onlara “gözümüz” gibi bakmamız lazım. Gelelim ayaklarımıza yaptığımız en güzel kötülüklere;

 

Çıplak Ayakla Gezmek;

Anlıyorum, özgürlüğü seviyorsun. Çıplak ayakla dolaşmak bazen ayaklarınızın nefes alması ve gerilmesi için harika bir yoldur. Ancak çıplak ayakla kemer desteği olmaksızın sürekli dolaşmak felaket bir fikirdir. Uygun kemer desteği olmadan ayak tabanlarımız çöker, düzleşir. Zaman içerisinde bir çok farklı yaralanmalara sebeb olacak sıkıntıları tetikler.

 

Yüksek topuklu ayakkabı Giymek:

Hanımlar maalesef topuklu ayakkabı giymek ayaklarınız için yanlış olan her şeyi aynı anda yapmaktır. Dar bir kalıp, sıfır kemer desteği, ayağınızı ve ayak bileğinizi zorlayan, doğal olmayan bir konuma sokmaktır. Yüksek topuklu ayakkabılar doğal yürüyüşünüzü tamamen değiştirir, arka bacak kaslarınızı kısaltabilir ve belinize sıkıntı verir. Kabul ediyoruz, romantik bir davet veya şık olmak isteyeceğiniz bir zamanda topuklu ayakkabılarınız vazgeçilmez aksesuarlarınızdan biri olacaktır. Ancak işinize topuklu bir ayakkabı ile gitmek inanın kötü bir fikirdir.

 

Çok dar/çok geniş ayakkabı giyiyorsunuz:

Parmaklarınızı çok dar bir ayakkabı kalıbına sokmak, ayak parmaklarınızda yaralanmalara ve deformasyonlara sebeb olur. Morton nöroma, çekiç parmak gibi acı verici ve kalıcı problemlerin kapısını aralarsınız.

 

Birçok kişi ayaklarına göre çok büyük ayakkabı giymeye alışıktır. Bu sanırım  annelerimizin bizlere küçükten nasıl olsa çocuk büyüyecek düşüncesiyle  biraz daha büyük ayakkabı aldıkları dönemden kaynaklanıyor. Rahat olduğu sürece bunun bir önemi olmadığını düşünebilirsiniz ancak büyük ayakkabılar sayısız sorunları beraberinde getirir.  Peki, doğru ayakkabı numarası nedir? Ayak parmaklarınızın ayakkabınızın ucuna dayandığında, topuğunuzun arkasına işaret parmağınız sığıyorsa az çok ölçü tamam demektir.

 

Flip Flops Giymek:

Yaz geliyor, terlikler, Flip floplar raflarından çıkacaklar. Maalesef kötü haber; flip floplar herhangi bir kemer desteği sunamazlar ve topuğunuzun altında, topuğumuzu korumaya yardımcı olmak için çok az yastığa sahiptirler. Zamanla tabanlar çöker, düzleşir ve topuk kemik dokuyu aşındırmaya başlar ve ağrıya neden olur. Kısaca demem şudur ki terlik ve flip floplarda kemer destekli olmalı.

 

Egzersiz Yapmamak

Kilo alımı ve pasif geçen, egzersizden uzak bir hayat sağlığınız ve ayağınız için yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir. Ekstra ağırlık, ayak kemerlerinizi çökertir. Tabanlarınızın ve ayaklarınızın yük dağılım dengesini alt üst eder.

 

Sigara

Sigara, arterlerde tıkanıklığa neden olur ki bu da dolaşımın kötüleşmesine neden olur. Kötü dolaşım ağrılı sinir hasarına katkıda bulunur ve ayaklarınız genellikle etkilenen ilk yerlerdir. Sigara alışkanlığınızı bırakarak kalp sağlığınızı geliştirir ve

dolaşımınızı iyileştirirsiniz. Bu, daha iyi vücut sağlığı ve daha sağlıklı ayaklar anlamına gelir.

 

Çorap Giymemek:

Çorap ayaklarınızı istenmeyen sürtünmelerden cildinizi korur, ter ve dış kaynaklı nemi emerek ayaklarınıza yardımcı olur. Çorap giymemek cildin aşınmasına ve bakteri ve mantarların ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle yaz aylarında herkesin ve  özellikle sporcuların çok dikkatli olması gereken bir durumdur.

 

Ayaklarını Korurken Yapmanız Gereken Tek Şey

Ayaklarınızı korumak için yapabileceğiniz öncelikli şey kullanım amacınıza uygun, ayağınıza doğru destek veren ayakkabı seçmektir.

Maalesef bu her zaman mümkün olmayabilir. Çok sevdiğiniz bir ayakkabı her zaman en rahat ayakkabınız olmayabilir. Tüm bu durumlar karşısında yapacağınız tek şey size özel ortopedik tabanlık kullanmaya başlamanızdır. Bu konuda Finlandiya kökenli FootBalance markası sizin tüm ihtiyacınızı çözecektir. Önce bir uzman tarafından ayak analiziniz yapılacak, ayak taban ve postür destek ihtiyacınız belirlenecek, ardından ise 100% size özel ortopedik tabanlığınız 10 dakika içerisinde şekillendirilecektir. Yeni tabanlığınızı keyifle ve sağlıkla her ayakkabınızda kullanmayı ihmal etmeyin.

www.footbalance.com.tr

https://www.instagram.com/FootBalanceTR/

https://www.facebook.com/FootbalanceTR

https://www.twitter.com/FootbalanceTR