Ana sayfa Sosyal Medya Baba’da Haluk Bilginer ve Hakan Kurtaş’ın sahnesi “şehirli kasabalı” tartışmasını alevledi!

Baba’da Haluk Bilginer ve Hakan Kurtaş’ın sahnesi “şehirli kasabalı” tartışmasını alevledi!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV’nin yeni dizisi Baba dün akşam ikinci bölümüyle ekrana geldi. Hikayesi ve oyunculuklarıyla büyük övgü alan dizinin dün akşam ekrana gelen çok etkileyici bir sahnesi “şehirli kasabalı” tartışmasına neden oldu.

Baba dizisinin dün akşamki bölümünde Ödemiş’te yaşayan Saruhanlı ailesi İstanbul’daki köşke yerleşti. Artık Saruhanlı ailesini yeni bir hayat bekliyordu. Bu arada hapisten çıkan Kadir ise Ödemiş’teki evi bomboş bulunca şaşkınlığa uğradı.

Şirketin asıl sahibi olan Saruhanlılar uçak kazasında ölünce holdingin başına Emin Saruhanlı geçti. Şirketteki ziyaretçilerinden biri de İlhan Karaçam olur. İlhan alacağının peşine düşmüştür. Haluk Bilginer’in canlandırdığı Emin ve İlhan Karaçam rolünde izlediğimiz Hakan Kurtaş arasındaki görüşme sahnesi dizinin en can alıcı bölümlerinden biriydi.

Bu sahnede İlhan, Emin’i kasabalı olması nedeniyle ezmeye çalışır ve kurduğu her cümleyle aşağılar. Ancak Emin’in söylediği son söz tüm bu aşağılamaların güzel bir karşılığı olur. Bu sahne izleyicilerin, güçlü oyunculuklar ve etkileyici diyaloglar nedeniyle büyük ilgisini çekti.

Bir izleyici İlhan’ın Emin’i aşağılamaya çalışırken kendi çirkin karakterini ortaya çıkardığını söyledi ve “Delikanlı aşağılamaya çalışıyor ama aslında kendi karaktersizliğini,doymak bilmeyen kapitalist bakış açısını ele veriyor.ihtiyar ise olması gerektiği gibi bilgece cevap veriyor, okumuş olması gerekmiyor.insan olması ve kimyasını kaybetmemesi yetiyor.” dedi.

Baba’da Haluk Bilginer ve Hakan Kurtaş’ın sahnesi “şehirli kasabalı” tartışmasını alevledi! 9

Bir başka izleyici de bazı insanların adamlığı takım elbisede aradığını söyledi ve “Sorun ihtiyarın fakir yaşaması öncesi yoksa o da küçük iş adamı ondan daha kabiliyetli ama adamlığı takım elbisede sananlar böyle günümüzde de öyle. Mesela paran yokken kız bakmaz ama olunca kucağına atlar. Yeterli paran olsun aksini iddia edemez kimse bu gerçektir” dedi.

Baba’da Haluk Bilginer ve Hakan Kurtaş’ın sahnesi “şehirli kasabalı” tartışmasını alevledi! 10

Bir başka izleyici de kentli ve Anadolulu çatışmasına dikkat çekerek “Zenginlerin en büyük korkusu bir gün bir Anadolulu gelip tüm sistemi çakallığı kahpeliği yok edecek diyedir” diye yazdı.

Baba’da Haluk Bilginer ve Hakan Kurtaş’ın sahnesi “şehirli kasabalı” tartışmasını alevledi! 11