Ana sayfa Sosyal Medya Babil dizisi neden izleyici desteğini kaybetti, işte çarpıcı gerçekler!

Babil dizisi neden izleyici desteğini kaybetti, işte çarpıcı gerçekler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Babil dizisi, ilk sezon büyük bir çıkış yapmıştı. İzleyicileri saran bir yapımdı. Zira verdiği mesajlar, hayata dair çok güçlü bir duruşu da simgeliyordu.

Ancak zamanla işler değişti, Babil dizisi mesaj vermek yerine konuyu yine aşka bağladı. İşte bu noktada da izleyici ilgisi iyiden iyiye azalmaya başladı. Babil’in ikinci sezonu devam ediyor, ancak eski şaşalı günlerini çok arıyor.

Halit Ergenç yine harika oyunculuğu ile döktürüyor. Nur Fettahoğlu da ona eşlik ediyor. Onur Saylak, ilgi gördü ama Ozan Güven’i unutturamadığı da bir gerçek. Aslı Enver, Birce Akalay ve Mesut Akusta işleri güzel yapıyor. Bir de Selahattin Paşalı gayet başarılı… Peki bunca olumlu yana rağmen neden Babil dizisi eski günlerini arıyor.

Bunun altında senaryonun artık yeterince ilgi görmemesi yatıyor. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, diziyle ilgili önemli detayları aşağıdaki mesajıyla paylaştı:

‘Babil’bu sezon bekleneni niye veremedi derseniz… Geçtiğimiz dönem farklı ve mesajcı başlangıç yaparak umut vaat eden dizi, yeni sezonda içeriğini merak ve heyecan uyandıracak tarzda geliştiremedi. Ozan Güven’in olayından dolayı da darbe almış olması muhtemel ki… Onur Saylak’ın katılımı dahi ilgi çekmedi. Ancak en önemli hata, İrfan-Egemen-Süleyman karakterlerinde olayın aşk ve kıskançlığa bağlanmış olması!

Gerçi İrfan şimdilerde İlay’a karşı ‘Benim tek düşüncem oğlum’ havasını basıyor ama… Gerçeği öğrenince bu hava da sönecek nasılsa. Ayrıca Eda’nın ve diğerlerinin tavrı da gösteriyor ki işin temeli, kısa yoldan vurgun vuranların düzeninden ve adaletsizlikleri saptamaktan ziyade aşkın üstüne tasarlanmış. Bu sayede ne güncel olumsuzluklara karşı sergilenen mesajcılığın önemi kalıyor ne de oyuncu performanslarının. Buna bir de izleyicinin mesafeli bakışı eklenince… Geçmiş olsun.”