Ana sayfa Dizi Haberleri Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey!

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Star TV ekranlarında izleyicilerle Cuma akşamları buluşan Babil, ilk 3 bölümü ile ekranın en farklı yapımlarından birisi olduğunu gösterdi. Yapım elde ettiği reyting oranlarıyla da başarısını anlatıyor. Ancak diziyi izlemeyenler ileride büyük bir pişmanlık yaşayacaktır.

Babil 3. bölümüyle AB ve ABC1 gruplarında birincilik elde etti. Totalde ise reytingleri hala düşük ve Arka Sokaklar ile Hercai’yi takip ediyor. Aslında Babil dizisinin Kuruluş Osman ve Bir Zamanlar Çukurova gibi 12’li reytinglere doğru performansını yükseltmesi hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. 31 Ocak 2020 3. bölüm reytinglerini aşağıda görebilirsiniz. Ancak asıl size karakterlerin hayat ile olan ilişkisini anlatmak istiyoruz.Haberimizin devamında bunu bulacaksınız ve neden diziyi izlemek gerektiğini de anlatacağız…

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey! 13

Peki diziyi bu kadar etkili yapan özellikler neler. Her şeyden önce oyuncu kadrosu ve karakter seçimlerine bakıldığı zaman müthiş bir ekibin oluştuğu görülüyor.

Süleyman karakteri ile Mesut Akusta yıllar önceki Kendal’ı hatırlatan bir performans ile etkileyici yönünü sergiliyor. Bir Kendal fenomeni seviyesine çıkmasına çok az kaldı, onu da yaparsa Süleyman da akıllardan çıkmayacak bir kötü adam olarak hayatımızda yer edinecek.

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey! 14

Nur Fettahoğlu, bugüne kadar hiç de alışmadığımız bir portreyi ortaya koyuyor ve bir kadının birçok insanın hayatını hem de yalanlar üzerinden nasıl değiştirebileceğini çok güzel anlatıyor. Eda karakteri aslında hayatta karşılaşabileceğiniz karakterlerden birisi.Yani sahibi bir karakter…

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey! 15

İlay rolüyle Birce Akalay ilk iki bölüm kendini tam da ifade edememişti ama 3. bölümde duyguyu izleyiciye geçirdi, hatta sosyal medyada gündemin en çok konuşulan ismi bile oldu. Birce Akalay, güçlü erkeklere ve paraya düşkün olan kadınlara büyük hayat dersi veriyor. Hayatın toz pembe olmayan yönlerini de onların önüne koyması bakımında çok etkili bir karakter.

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey! 16

Ozan Güven’in Egemen rolü ise hayatta hiçbir amacı, hedefi olmayan milyonlarca kişinin kendisini bulabileceği bir adam. Her şeyi yalan üzerine kurmuş, hayatı bir Rus ruleti havasında yaşayan Egemen içimizden birisi olduğunu herkese gösterdi.

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey! 17

Aslı Enver’in canlandırdığı Ayşe karakterinin altından ne çıkacak herkes merakta. Kendisini göstermeyen tek karakter aslında Ayşe… Hakan’ın kıskacına giren Ayşe’nin 3.bölümdeki bir erkeği nasıl alt edeceğini gösteren dövüş hareketleri herkesi aklını başından aldı. Ayşe kim, neyi temsil ediyor? İşte bu soru Babil dizisinin en can yakıcı sorularından birisi. Ortaya çıktığı zaman çok şaşırabiliriz. Şayet Ayşe, sıradan bir sekreter olarak kalacak olur ise Aslı Enver adına talihsiz bir rol olur…

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey! 18

Ve Halit Ergenç… Ne söylenir ki hakkında. Muhteşem Yüzyıl’da Kanuni Sultan Süleyman Han olarak akıllardan çıkmayan Ergenç, Vatanım Sensin’de Miralay Cevdet olarak kalplerin sahibi olmuştu. Diğer rollerini saymıyoruz bile… Ancak Babil dizisinde bambaşka bir adama dönüştü… Onun dizideki en etkileyici sahneleri ise İrfan’ın oğlu Deniz ile yaptığı sohbetler. Onunla vakit geçirdiği anlardaki halleri…

Babil dizisini izlemeyenlere geçmiş olsun, hayatı kaçırmak böyle bir şey! 19

Baba olmanın zorluğunu, hayata tutunmanın güçlüğü, akıp giden yaşamın sorunları içinde kendini kaybetmiş milyonlarca babayı resmediyor Halit Ergenç… Bunu da öyle güzel bir şekil de yapıyor ki İrfan ve Deniz’in karşılıklı sahnelerinde ikisinin baba-oğul olduğunu hissetmemek imkansız… Ergenç, dizide birçok farklı mesaj veriyor belki ama en güçlü mesajı şu: “Bir baba çocuğu için her şeyi yapar, gözünü bile kırpmaz.”

İrfan ile Deniz’in gerçek hayatta da baba-oğul olduğunu sanabileceğiniz kadar güçlü sahneler izliyoruz. Halit Ergenç, baba olmanın ne demek olduğunu her haliyle gösteren performansıyla, Babil dizisini unutulmaz kılacak güçlü adımlar atıyor.