Ana sayfa Sosyal Medya Barış Akarsu rolü İsmail Ege Şaşmaz için tesadüf değil adeta kader!..

Barış Akarsu rolü İsmail Ege Şaşmaz için tesadüf değil adeta kader!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Genç yaşında vefat eden ünlü şarkıcı Barış Akarsu’nun hayatının anlatıldığı Barış Akarsu Merhaba adlı filmde ‘Barış Akarsu’yu canlandıran oyuncu İsmail Ege Şaşmaz, filme dahil olma süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’ye röportaj veren oyuncu, “Film yapılmadan bir yıl önce başka bir projedeydim. O sıralar içime doğmuş gibi menajerim Ahmet’i (Koraltürk) aradım ve ‘Barış Akarsu’nun bir filmi olursa, ne olur görüşelim’ dedim” açıklamasıyla filmde rol almayı çok istediğinin altını çizdi.

Barış Akarsu’yu çok sevdiğini belirten Şaşmaz, “Barış Akarsu benim için çok farklı bir yerdeydi. Lisedeyken bazen gittiğim mekânlarda şarkı söylerdim, genelde Barış’ın da söylediği şarkıları okurdum Sonra Barış’ın hikâyesini öğrenmeye başladım. Dedesinin ona söylediği söz, benim dedemin sözüyle aynıydı; ‘“Tek bir şey ol, en iyisi ol’.”

Barış Akarsu rolü İsmail Ege Şaşmaz için tesadüf değil adeta kader!.. 8

Oyuncu, rolün kendisine geldiği anı ise şu şekilde anlattı; “Avukatım Serdar Öktem aradı, ‘Barış Akarsu filmi için görüşmek ister misin’ dedi. Yurtdışındaydım, döner dönmez görüşmeye gittim. Evimin tam karşı apartmanıymış.  O gün anlaştık.”

Role hazırlanırken oyuncu koçu Bahar Kerimoğlu’yla çalışan Şaşmaz, “2.5 aylık bir sürecimiz oldu. Barış’ın dostlarıyla, ailesiyle görüştük. Onlardan Barış’ı dinlemek çok özeldi. İki ay kendimi eve kapattım, dış dünyayla bağlantımı kestim. Her fırsatta videolarını izleyip ses kayıtlarını dinledim, hareketlerini, konuşma tarzını ve tepkilerini gözlemledim. Yatarken bile onun şarkılarını açıp kulağımda onunla uyuyordum” ifadelerini kullandı.

Barış Akarsu rolü İsmail Ege Şaşmaz için tesadüf değil adeta kader!.. 9

Barış Akarsu’nun sahne performanslarını ve konserlerini defalarca izlediğini belirten Şaşmaz, “Tek tek hareketlerine, mimiklerine çalıştım. ‘Islak Islak’ şarkısının konser çekimi sahnesi Amasra’daydı. Orada bambaşka bir hisle çıktım sahneye. Konserdeki seyirciler, o sahnede defalarca Barış’ı dinleyen Amasralılardı. Hepsi sanki Barış’ı izlemeye gelmiş gibi heyecanlıydı, ben de çok duygusallaştım. Gözlerimi kapattım, ‘Haydi Barış’ dedim. O gün, o sahnede hissettiklerimi asla unutamam” şeklindeki sözleriyle de dikkat çekti.

Filmde şarkıları kendi seslendiren İsmail Ege Şaşmaz, vokal koçu Murat Çekem ile çalışmış. Aynı zamanda şan dersi de alan Şaşmaz, “Barış’ın şarkı söyleyiş tarzına çalışmaya başladık. Film içinde gitar da çalmam gerekiyordu. Taner Karakaya’yla çok yoğun gitar derslerine başladık. Hepsini bir arada ilerlettik” açıklamasını yaptı.