Ana sayfa Dizi Haberleri Başak Gümülcinelioğlu’nun başına gelenler dizi sektörünün yeni yüzünü ortaya koyuyor!

Başak Gümülcinelioğlu’nun başına gelenler dizi sektörünün yeni yüzünü ortaya koyuyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Netflix’in ardından Disney Plus’ın da Türk dizi sektörüne yeni proje siparişleri vermesi ve birçok ünlü isim ile özel anlaşmalar yapması, sektörde yeni bir dönemin başlamasına neden oldu. Bu yeni dönemde artık kanallar ve yapımcılar için her oyuncu ile bir projede çalışmak mümkün olmayacak. Başak Gümülcinelioğlu da bu yeni kurulmakta olan düzenin ilk kurbanlarından birisi olarak ortaya çıktı.

TV100’de yer alan habere göre, yapımcı Mehmet Bozdağ, Ateş Kuşları isimli yeni dizi projesi için başrol teklif ettiği Başak Gümülcinelioğlu ile yolları ayırdı. Bunun nedeni ise genç oyuncunun sevgilisi Çağrı Çıtanak ile bir başka dizi projesi için daha önceden anlaşma yapması olarak öne sürüldü.

Başak Gümülcinelioğlu'nun başına gelenler dizi sektörünün yeni yüzünü ortaya koyuyor! 8

Eğer bu iddialar doğru ise, Disney Plus’in 15’ten fazla ünlü isim ile özel olarak yaptığı ve platform işleri dışında sadece Fox TV yapımlarında rol alabilecekleri şeklindeki kuralın, sektöre farklı şekillerde yansıdığını görebilirsiniz.

atv’nin de ekran yüzlerinin başka projelerde yer almasını istemediği ve bu nedenle de Başak Gümülcinelioğlu’nun Ateş Kuşları dizisinin kadrosunda çıkartıldığı iddiası büyük bir sorunun da gelişini haber veriyor.

Artık yapımcıların, kanalların, platformların belirli oyuncular ile anlaşarak onlarla birlikte projeler yaparak yeni bir düzen kurulmakta olduğunu görebilirsiniz. Başak Gümülcinelioğlu’nun bir başka dizi projesi nedeniyle Ateş Kuşları isimli yeni sezonun iddialı bir dizisinden ayrılmak durumunda kalması, birçok oyuncunun da başına benzer durumlar gelebileceğini gösteriyor.

Başak Gümülcinelioğlu'nun başına gelenler dizi sektörünün yeni yüzünü ortaya koyuyor! 9

Artık oyuncuların iş planlaması yaparken, bu duruma dikkat etmek zorunda kalacakları da anlaşılıyor. Türk dizi sektöründe ucuz maliyet ile dünyayı etkileyebilecek projeler ortaya çıkartılıyor.

Örneğin; Kuş Uçuşu, Kaçış ve Zeytin Ağacı isimli dijital dizilerin son dönemde oluşturduğu dünya çapındaki etkileşime bakılır ise, Türk dizi sektöründe hem televizyon kanallarının hem yapımcıların hem de dijital platformların artık farklı bir strateji ile bazı oyuncuları kendilerine bağlayacak sözleşmeler ile yollarına devam edecekleri, bunun da sektör adına kısıtlayıcı bir durum oluşturacağını söylemek mümkün.