Ana sayfa Foto Galeri Başak Sayan, Fi’ye büyük savaş açtı! Başak Sayan’ın büyük iddiası

Başak Sayan, Fi’ye büyük savaş açtı! Başak Sayan’ın büyük iddiası

tarafından ker_def

Başak Sayan, Fi'ye büyük savaş açtı! Başak Sayan'ın büyük iddiası 7

Başak Sayan, dizisi de çekilen ‘Fi’ adlı kitabın, kendisinin 2010’da yazdığı “Bağlanma Korkusu” adlı romanla bire bir aynı olduğunu öne sürdü.

Vatan’da yer alan habere göre Başak Sayan Twitter hesabında, “Bugüne kadar sustum. Mahkemeye gitsem kazanırım. O derece aynı konular. İntihal var ve bunu yapan Azra Kohen” diye yazdı

Azra Kohen’in çok satan kitabı ‘Fi’nin başka bir romandan intihal (aşırma) olduğu öne sürüldü. Bu iddiayı ortaya atan kişi ise oyuncu ve yazar Başak Sayan.

KİTAPTAN DİZİYE UYARLANDI

Bilindiği gibi Azra Kohen “Fi”, “Çi” ve “Pi” adlı üçleme roman serilerinin yazarı. Her üç kitap da çok sattı. Bu üç kitaptan oluşturulan senaryo “Fi” adıyla diziye uyarlandı. Dizi de çok izlendi.

Oyuncu Başak Sayan da ‘Bağlanma Korkusu’, ‘Kelebeğin Kaderi’ ve ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı 3 roman yazdı. Başak Sayan’ın ‘Kelebeğin Kaderi’ ve ‘Ölü Kuşların Sessizliği’ adlı kitapları ile Azra Kohen’in ‘Fi’, ‘Çi’, ‘Pi’ ve ‘Aeden’ kitapları aynı yayınevinden çıktı.

Başak Sayan Twitter hesabında ilginç bir iddiada bulundu. Bazı okurlar kendi kitabı ‘Bağlanma Korkusu’ ile ‘Fi’ arasında benzerlikler bulmuş ve Başak Sayan’ı intihalde bulunmakla suçlamıştı.
Başak Sayan asıl intihalin kendi kitabından yapıldığını belirterek şu tweetleri yazdı:

“Bağlanma Korkusu romanımı 2010 yılında yazdım. Aynı yıl da satışa çıktı.Cem adında çapkın bir reklamcı ile bir balerinin aşkını anlatıyordu.