Ana sayfa Dizi Haberleri Bay Yanlış, Savaşçı, Öğretmen! Dizilerini bir bir harcayan Fox TV’nin yakında elinde bir şey kalmayacak!

Bay Yanlış, Savaşçı, Öğretmen! Dizilerini bir bir harcayan Fox TV’nin yakında elinde bir şey kalmayacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV, bu sezona öyle farklı bir anlayış ile başladı ki, üst üste güçlü isimlerden kurulu yeni projelerle adeta kendi kendisini sıkıştırdı. Bir dizi iyi gitmiyorsa kaldır, hemen yenisini yayınla. Buna da imkanı vardı kanalın. Çünkü sezon başında 10-11 dizilik bir planlama yapılmıştı bile… Yani reyting düşüşüne hiç tahammül etmemek ve hemen yeni bir yapımı ekrana sürmek gibi bir rahatlık içindeydi.

Ancak ekran performanslarına bakıldığı zaman Fox TV’nin aslında bu politikasının yarar mı yoksa zarar mı getirdiği de tartışmalı.. Şu sıralarda reytingini yükselten Yasak Elma, 7’li oranlardan yukarıya çıkamayan geçen sezonki ilginin yarısına ancak ulaşan Mucize Doktor ve Pazar akşamları yeni gelen Kefaret dizileri dışında kanalın aslında diziler konusundaki beklentilerinin pek de gerçekleşmediği ortada.

Kefaret nasıl gider bilinmez ama Yasak Elma ve Mucize Doktor yerlerinde sağlam kalacaktır. Fox TV’nin hemen final yaptırmaya hazır Zümrüdüanka dizisi var.8’li reytinglerde düşüp, şimdilerde 4’lü reyting oranlarını aşmaya çalışan Sen Çal Kapımı dizisi var. Bir de sezona çok kötü başlayan ama şimdilerde 5’li reytingleri tutturan bir Baraj dizisi gerçeği var. Bir de Cuma akşamları yayınlanan ve düşüş sergileyen, bir adım daha düşerse de çok ciddi sıkıntıya girecek olan Çocukluk dizisi kanalın yayındaki yapımları…

Bay Yanlış, Savaşçı, Öğretmen! Dizilerini bir bir harcayan Fox TV'nin yakında elinde bir şey kalmayacak! 3

Yani, haftanın 7 gününün 3 günü için durumlar iyi ama diğer 4 günü için ne iyi ne kötü pozisyonda… Dizi dışında prime-time’da başka bir programı da bulunmayan Fox TV’nin, Fatih Portakal’ın ayrılmasından sonra ana haber bülteninin de düşüş yaşadığı ortada…

Fox TV, bu sezon ise hem planlama hatası hem de yeterince destek vermemesi nedeniyle; Bay Yanlış, Savaşçı ve Öğretmen dizilerini resmen harcadı. Savaşçı belki yeniden ekrana dönebilir ama başrol oyuncusu Berk Oktay yine kanalın bir başka projesine gitti. Kanal buna nasıl izin verdi, bu da ayrı bir mesele… Yasak Elma’da Berk Oktay’ın gelişinin diziye fark kattığını da ayrıca belirtelim.

Bay Yanlış, Savaşçı, Öğretmen! Dizilerini bir bir harcayan Fox TV'nin yakında elinde bir şey kalmayacak! 4

Sonuç olarak, şimdi de gözler Son Yaz dizisinde… Yakında başlaması beklenen proje hangi dizinin başını yiyecek net değil. Muhtemel olan Zümrüdüanka gibi duruyor. Tabii ki, hesaplar kitaplar bilinmez.

Ancak Fox TV’nin Son Yaz dizisinin başarıya ulaşacağını kim söyledi ki? Yani evdeki hesabın Fox TV adına pek çarşıya uymadığı bir sezon yaşıyoruz.