Ana sayfa Yabancı Dizi BBC First’te yepyeni bir dizi geliyor Life

BBC First’te yepyeni bir dizi geliyor Life

tarafından ker_def

Zengin içeriği ve kaliteli yapımlarıyla öne çıkan İngiliz drama kanalı BBC First, Şubat ayında sürprizlerle geliyor. 2021 yılının -en azından ekran başında olduğumuz sürece- güzel geçeceği umudu her yanımızı sarıyor.

BBC First, klasikleşmiş yapımlarının yanı sıra yeni maceralara da yelken açmayı ihmal etmiyor ve işte “Hayat” bu (This is ‘Life’) diyor… İzlerken kendi hayatlarımız ve sıklıkla karşılaştığımız toplumsal handikaplardan çok şey bulacağımız, aklımızı zorlayacak olaylarla meraktan uykularımızı kaçıracak bir dizi olan “Life”’ı gururla sunuyor. İlk sezonuyla kendisini kanıtlamaya hazır olan yapım, 15 Şubat Pazartesi günü saat 21:00’da izleyiciyle buluşacak.

Kanalın sürprizleri bu haberle de sınırlı kalmıyor. Call the Midwife 9. sezonuyla ekranlara geliyor! Uzun soluklu bu dizinin hayranlarına söyleyeceğimiz tek şey ise bu sezon sizi fazlasıyla şaşırtacak.

BBC First, her tarzı barındıran geniş yelpazeli yapım ağıyla, günlük değişen duygu durumlarımızı yakalamayı her zaman başarıyor. Renkli ekranıyla izleyenlere, bilim kurgudan polisiyeye birçok farklı seçenek sunan BBC First, Digitürk 114. ve Tivibu 143. kanaldan izlenebilir.

Life (1×6)

Yepyeni bir dizi olan Life, güçlü kadrosuyla ben buradayım diyor. Alison Steadman, Melissa Johns, Adrian Lester ve Victoria Hamilton gibi yetenekli oyuncularla yola çıkan yapım, kamera önü kadar prodüksiyon ekibiyle de bizleri heyecanlandırıyor. BAFTA ödülüyle küresel bir başarı yakalayan Doctor Foster’ın ekibi de işin mutfağında. Dahası aldığı ödüllerle adından söz ettiren Mike Bartlett ise dizinin senaristi. Elbette bu kadar başarılı bir ekibin elinden çıkmış bir yapımın tatmin edici olması şaşırtıcı değil!

Karakterler, İngiltere’nin Manchester kentinde, büyük bir banliyö evinde yaşamaktadır. Bu ortak özellik sebebiyle, aynı hayatı paylaşıyormuş gibi görünseler de aslında birbirlerinden çok farklı yaşamlar sürdürmektedirler. Bireyselleşmenin getirdiği yalnızlık ve toplumsal buhranların yansımalarını görebileceğimiz bu dizide, birbirinden kopuk hayatlar bir noktada kesişmeyi başarıyor. Normal olduklarına inanan ve başlarına gelen olaylara şaşıran tüm insanlar gibi onların hayatlarında da olağandışı pek çok gelişme yaşanıyor. Yapım belki de bizleri, hayatımızdan çıkardığımız bazı kişilerle yollarımızı tekrar kesiştirme konusunda cesaretlendirebilir…

Call the Midwife (9×8)

BBC First’te yepyeni bir dizi geliyor Life 7

Call the Midwife dizisi yeni bölümleriyle Şubat ayında BBC First ekranlarında olacağı müjdesini verdi. Nazilere karşı verdiği büyük mücadeleyle bir döneme adını yazdıran Winston Churchill’in cenazesiyle başlayan dizi, dokuz sezon boyunca geniş bir izleyici kitlesini kazanmayı başarmıştı. Öyle ki Nonnatus hanesi içerisinde yaşananları ekranı kapattıktan sonra aklımızdan atmamız hiç de kolay olmuyordu! Hanenin reform dönemini yansıtan yeni bölümlerde ise onca anıyı sığdırdıkları bu evin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ebeler acaba cesaretlerini koruyabilecekler mi? Cesur ve yenilikçi bölümleriyle ekranlara dönen dizi, heyecan dolu olaylar ve beklenmedik sahneleriyle merak uyandıracak.

Yeni sezonda Hemşire Valerie Dyer’in (Jennifer Kirby), büyükannesinin hapse girmesiyle yüzleşme sürecine ve Lucille (Leonie Elliott) ile Cyril’in (Zephryn Taitte) romantik yakınlaşmasına şahit olacağız. Takviminizi 2 Şubat Salı günü saat 21:00’da ayarlayın. BBC First bu yakından tanıdığınız karakterlerin görmediğiniz yanlarını açığa çıkartmak üzere sizleri yeni bir yolculuğa çağırıyor.