Ana sayfa Müzik Bengisu’dan kariyerinden gelecek hedeflerine kadar samimi sözler!

Bengisu’dan kariyerinden gelecek hedeflerine kadar samimi sözler!

tarafından ker_def

Dünyaca ünlü müzik okulu Berklee’den mezun olan müzisyen Bengisu, Re Touch Mag dergisi Nisan sayısında yer alan röportajında Rusya’da geçen çocukluğundan ‘ömürlük aşkım’ dediği müziği keşfine, kariyerinden gelecek hedeflerine dair samimi açıklamalarda bulundu.

Çocukluğunun büyük kısmını Rusya’da geçiren Bengisu, bu sayede pek çok farklı ülkeden arkadaşlar edinerek multi-kültürel bir çocukluk geçirdiğini belirtti. Bengisu, Türkiye’ye döndükten sonra ise ömürlük aşkım diye tabir ettiği müziği keşfederek, uluslararası hukuk okumayı planlarken müzik eğitimi almaya karar verdiğini söyledi.

Boston’da yaşayan Bengisu, ABD-Türkiye arası çalışmanın zor olmadığını söylerken “Dünyada artık mesafe diye bir olgunun kaldığına inanmıyorum. Pandemi sürecinde de herkesin fark ettiği gibi fiziksel olarak buluşamazsak bile, teknoloji sayesinde bir araya gelmeye devam ettik. Artık nerede olursak olalım bir araya gelebileceğimizi görmüş olduk. Müzik üretimi konusunda da Zoom, Skype, e-posta, telefon derken dünyanın dört bir yanından müzisyen arkadaşlarımla beraber inanılmaz bir üretim sürecine girdik. Artık Türkiye, ABD, Fransa, Almanya, Japonya hiç fark etmez. Müzik bir, dünya bir… Sınır diye bir şey yok… Yetiştirildiğim “dünya vatandaşı” olgusunu sonuna kadar yaşıyorum da diyebiliriz” şeklinde konuştu.

“MUSES EKİBİYLE İLHAM KAYNAĞI KADINLARIN HİKAYELERİNİ ANLATIYORUZ”
Muses ekibiyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atan genç müzisyen, bu projeyle ilgili “Muses, yaklaşık olarak 6 aydır bir aradayız. Türkiye, İtalya, Meksika gibi bambaşka ülkelerden bir araya gelmiş, Berklee mezunu ve öğrencisi 6 kadının kurduğu bir sanat ve sosyal sorumluluk projesi. Muses ekibi olarak her insanın “ilham kaynağı” olan bir kadın olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu kadınlar annelerimiz, ablalarımız, öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız veya bambaşka kadınlar… Bu kadınların hikayelerini hep beraber paylaşmak için Muses projesini kurduk ve “Inspired by Muses” adın altında bu kadınlardan ilham alınan sanat projeleri ile aktif bir dijital sanat galerisi kurmayı hedefliyoruz. Bu proje için şu anda dünyanın dört bir yanından bir sürü kadın hikayeleri geliyor bize. Projenin bu kadar sahiplenilmesi bizi çok mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor” dedi.

“ULUSLARARASI BAŞARI İÇİN EN DOĞRU YER ABD”
Bengisu, “Sizce Amerika’da olmak bir avantaj mıdır? Başka bir ülkede bu ideali gerçekleştirmek için nasıl bir yol izlerdiniz?” sorusuna “Mesleki anlamda baktığım zaman, herhangi bir dezavantaj aslında yok. Tam tersine, bireysel olarak gidip, tanışıp, iletişim kurup, müzikal anlamda üretim yapabildiğim insanlarla aynı ortamda olmak çok büyük bir avantaj. Bir de şöyle bir gerçek var; uluslararası bir başarı elde etmek için- müzikal anlamda konuşuyorum- diğer ülkelere dokunabilmem, ulaşabilmem gerekiyor. Bu iletişimi sağlamak için de en doğru yer, ABD” cevabını verdi.

Röportajın tamamı Re Touch Mag Dergisi Nisan sayısında.