Ana sayfa Dizi Haberleri Prime Time dizilerinin yapamadığını Beni Affet, Elif, Adını Sen Koy ve diğerleri yapıyor!

Prime Time dizilerinin yapamadığını Beni Affet, Elif, Adını Sen Koy ve diğerleri yapıyor!

tarafından zk zk

Kanallar yeni sezonda birbiriyle yarış halinde onlarca diziyi ekrana getirdiler ve getirmeye devam ediyorlar. Öylesine çetin bir mücadele yaşanıyor ki fazla umut vadetmeyenlerin daha ilk bölümlerden bileti kesiliyor kısa sürede yayından kaldırılıyor. Artık iyice alıştırıldık bir kaç bölüm yayınlanıp giden dizilere.

Büyük emekler, prodüksiyon, hikaye de kurtaramıyor bazen diziyi. Reyting mücadelesinde prime time olarak bilinen ve saat 20:00’den sonra ekrana gelen diziler arasındaki ciddi rekabette riskler büyük. Ancak bir kuşak var ki o kuşağa yatırım yapan kazanıyor! Son dönemde günlük dizilerdeki artış göze çarpıyor. Televizyon ekranlarının en garantili işi bile sayılabilir.

Posta’daki köşesinde Mesut Yar da bu dizilerin ne kadar zamandır ekranda olduğunu ele aldığı yazısında çarpıcı rakamlar veriyor. Prime Time kuşağında 3-4 bölüm zor dayanabilen dizilere bakınca, çok ciddi rakamlar bunlar aslında.

İşte o yazı:

“Garantili ömür

Günlük diziler kaç bölümdür hayatımızda? En uzun soluklu iş 1337 bölümle “Beni Affet” (Star TV) olarak görünüyor. Hemen ardından 685 bölümle “Elif” (Kanal 7) geliyor. “Adını Sen Koy” (Star TV) 300 bölümü bulmuş.

Bir diğer yerli günlük dizi “Hıçkırık” (Kanal D) 50 bölümü tamamlarken, “Beni Bırakma” (atv) 45 bölümdür ekrana gelmeye devam ediyor… Bu sayılar haftalık dizilerin çok zor göreceği skorlar. Belli ki dizi dünyasında uzun ömürlü olmanın yolu günlük dizilerden geçiyor. Özetle hepsi garanti işler…”