Ana sayfa Dizi Haberleri Bergüzar Korel ve Halit Ergenç hayranlığı bir ülkeyi kasıp kavuruyor

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç hayranlığı bir ülkeyi kasıp kavuruyor

tarafından ker_def

halit

Binbir Gece dizisi Arjantin’i fethetti. Hürriyet gazetesinde Banu Acun’un röportajı, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel hayranlığının ulaştığı boyutları gözler önüne seriyor. İşte o ilginç detaylar:

Türkiye Arjantin’i böyle fethetti. Latin Amerika’daki Türk dizileri fırtınası, Arjantin’deki Türklere yaradı. Oyuncu Ergün Demir, ülkenin Acun’u sayılan televizyoncunun programında reyting rekorları kırıyor. Halit Ergenç’e benzeyen Mazum Görgü ise kanal kanal dolaşıyor.

İşler tuhaflaştığında ya da olmayacak bir şey olduğunda Türkler “Bu işler Patagonya’da bile böyle olmaz!” deyimini kullanır. Arjantinliler ise bir işin içinden çıkamadıklarında “Perdido como un Turco en la neblina” (Türk gibi siste kayboldum!) der. Sıradan bir Türk için Patagonya, Ütopya gibi hayali bir yerin adıdır. Sıradan bir Arjantinli ise Türklerin Araplar gibi çölün ortasında yaşadığını ve hatta develere bindiğini düşünür. Ne Türkler Patagonya’nın Arjantin’in bir bölgesi olduğunu bilir ne de Arjantinliler Türklerin Araplardan farklı bir millet olduğunu… Ama artık en azından Arjantinliler böyle düşünmüyor! Telenovelas Turcas (Türk dizileri) sağ olsun…