Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Berk Ali Çatal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Berk Ali Çatal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Berk Ali Çatal, 4 Mart 1995 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Berk Ali Çatal
Doğum Tarihi: 4 Mart 1995
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.84 m.
Kilosu: 72 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/berkalicatal/

Berk Ali Çatal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Ailesinin oyuncu olma kararını her zaman desteklediğini belirtiyor. “Ailem sonuna kadar her daim arkamdaydı. Aile benim için çok önemli, çok farklı bir yerde. Kendimi tanımaya başladığım günden bu yana benim için hiçbir zaman değerini kaybetmedi.”

Çocukluk yılları: Oyuncu olmaya lise yıllarında karar verdi.  “15-16 yaşında net kararlarımı vermeye başladım. 9. sınıfta kalmış olan, aslında ders çalışmayan bir adamdım ben. O süreçte bir hedefim yok, amacım yok. 14 yaşımda 8. sınıftayken basketbol hayatım bitti, ayağımı kırdım. Uzun yıllar basketbol oynamıştım. O dönemde arkadaşımın akrabası beni setlere sokmaya başladı. ‘Bak şöyle bir karakter var, gelsen oynasan’ dedi.

Aile Reisi diye bir dizide konuk olarak yer aldım. Attan düşmüş gibiydim. Ne yapacağımı bilmiyordum. Ama devam ettikçe inanılmaz bir keyif almaya başladım. Saatlerce ayakta duruyorsun yeri geliyor yemek yiyemiyorsun. Gece eve gidiyorum, yorgun değilim. Garip bir huzur var içimde. Sonra devam etmeye başladım. Sonra, ‘Ben oyuncu olacağım’ dedim, bunun için neler gerekli onu araştırmaya başladım. Aileme anlattım yapacaklarımı.”

Eğitim hayatı: Yeditepe Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.  Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde temel oyunculuk eğitimi aldı. Birkaç tane özel kurumdan daha eğitim aldı. O kurumlar dışında tiyatro yaptı.

Hayatının dönüm noktası: ATV’nin Kardeşlerim dizisi hayatının dönüm noktası oldu. Bu dizi ile geniş bir kitle tarafından tanındı. Kardeşlerim’den önce de pek çok dizide rol aldı ancak kariyerinin sıçrama noktası bu diziyle oldu. Bu kadar ilgiyi beklemediğini belirtiyor. “Kardeşlerim kitlesini alabilirim diyordum ama kötü çocuk adı altında giriyoruz, nefret edilme ihtimali var haliyle bu ilgiyi beklemiyorsun. Sağ olsunlar ‘Tolga’ karakterini  seven de oldu, Berk’i tanımak isteyen bir kitle de oluştu. Onların yaptığı her şeyi görüyorum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerası, 2009 yılında, ‘Aile Reisi’ dizisinde konuk oyuncu olarak rol almasıyla başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kardeşlerim’ dizisinde canlandırdığı ‘Tolga’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: “Sevdiğim insana değer veririm. O kişi benden bir şey istiyorsa yapmaya çalışırım elimden geldiğince.”

Sosyal:  Boş günlerimde klasik bir düzenim vardır. Sabahları spora giderim, ardından yemek yerim. Gezmeyi severim. Yemek yerken yorulmak istemem. Gezerken de yorulayım ama bir sınırı vardır onun da.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisi en büyük mutluluk kaynağı.  “Değer görüyoruz, bunu bence herkes sever. Biz de elimizden geldiğince karşılığını vermeye çalışıyoruz.  Ben diziye Kardeşlerim dizisine 10. bölümde dâhil oldum. Herkes genç, 10 bölüm çekilmiş. Beni ne kadar içlerine alacaklar diye düşünüyordum. Ama gittiğimde direkt benimsediler. Herkes çok sıcakkanlıydı. Herkes çok eğlenceli ve keyifli.  Bizim en büyük avantajlarımızdan biri set arası yaptığımız goygoylar.”

İş hayatına bakışı: Kötü bir karakteri canlandırmayı çok istiyordu. Kardeşlerim dizisi ile birlikte bu isteğine de kavuştu. “Bugüne dek içinde bulunmaktan en keyif aldığı proje Kardeşlerim oldu. “Bu kötü karakter geldiğinde ‘İşte bu ya!’ dedim. Bir oyuncu hayatında ilk 5’e koymak isteyeceği karakterleri oynamak ister. Hem uç, hem oynanabilesi, hem üzerindeki oynamalarla daha güzelleşebilen bir karakter. Benim için ‘Tolga’ çok değerli bir karakter ve ilk 5’ime rahatlıkla yazabilirim. Benim şu anki tek derdim Tolga’yı en iyi şekilde ortaya koyabilmek. İnsanları daha fazla nasıl gıcık edebilirim, onu düşünüyorum.  Şaka bir yana, karakteri hak ettiği gibi oynamak benim tek amacım. Tolga bir şeyler yapıyor ama altından illa ki bir sebep çıkıyor. Bu, her zaman kötü de olmayabiliyor. Karakteri daha fazla benimsemeye başladı seyirci de.”

Berk Ali Çatal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Unutamadığı set anısı: Söz dizisinde rol alırken saçlarını ve kaşlarını kazıttığı anı unutamıyor. “Mesleğim için her şeyi yaparım demek çok açık uçlu. Herhalde yapmak isterim. Ama o zamanki şartlara da bağlı tabii. Söz’e girme olayım da şöyle oldu. Trafikteydim, telefonum çaldı. ‘Böyle bir karakter var oynamak ister misin?’ dediler. Bana maili attılar, mailin en altında kocaman kırmızı harflerle ‘Saçlar ve kaşlar kazınacaktır’ yazıyor. Plastik makyaj yapmak çok zaman kaybı olacaktı. Annem de güzellik uzmanı. Bana “Hayır, asla yapma. Kaş küser” dedi. Ama internetten falan baktım. Sonra karar verdim ve kabul ettim. ‘Atın ölümü arpadan olsun’ dedim.

Menajerim de kararımı birkaç defa sordu. Bu süreçte başka bir şey yapamayacağımı da biliyordum. Ama kabul ettim. Sete gittim. Yağız Hoca vardı. Baktı bana, “Yazık olacak ya!” dedi. Ben zaten psikolojik olarak kendimi hazırlamaya çalışıyorum ama söylemler mahvediyor. Kuaförün yanına girdim, kazıtmaya başladım. Ama bu karakterin değişik bir hastalığı var. Tüysüz olmalı. Kamerada bir kıl bile gözükmemeli. Sadece makine yetmedi. Kafama ters jiletler falan atıldı. Kuaförün yanından başka bir insan olarak çıktım. Herkes şoka girdi. ‘Kim bu? Ne? Nereden geldi?’ düşünceleri. Ekiptekiler ‘Aynadan biraz uzak kalacaksın ama üzme kendini’ diyor. Eve gittim aynaya baktım. ‘Bence sayko oldu ya, kötü değil. Tak kafaya şapkayı, devam et’ dedim.”

Formunu nasıl koruyor? Haftada en az üç gün spor yapmaya çalışıyor. “Elimden geldiğince yediklerime ve içtiklerime dikkat ediyorum. Tabii bazen benim de herkes gibi kendimi tutamadığım zamanlar oluyor Onun dışında formda kalmak için bir çabam olduğu doğrudur.”

Kimlere Hayranlık duyar: Aras Bulut İynemli’yi çok beğeniyor. “Benim jenerasyonumdan değil ama ben Aras Bulut İynemli’yi çok beğeniyorum. Duruşunu, mesleğe bakışını, oyunculuğunu çok beğeniyorum. Yabancılardan da Heath Ledger.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021/2022- Kardeşlerim/ Tolga

2020- Kırmızı Oda/ Bayram

2020- çukur/ Sercan

2018- Vatanım Sensin/ Yasin

2017- Söz

2017 Muhteşem Yüzyıl: Kösem/ Musa Çelebi

2016 Güneşin Kızları

2009 – Aile Reisi

TİYATRO OYUNLARI

2018-Esrarengiz Bir Çilek Olayı / Oyuncu