Ana sayfa Sosyal Medya Berk Cankat, 4 yıl ara verdiği dizilere çok etkili bir dönüş yapıyor!

Berk Cankat, 4 yıl ara verdiği dizilere çok etkili bir dönüş yapıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 1984 yılında Ankara’da dünyaya gelen Berk Cankat, geniş bir hayran kitlesi olan oyuncular arasında bulunuyor. Ailesinin mesleği nedeniyle farklı şehirlerde öğrenimini tamamlayan Berk Cankat, okul yıllarında başladığı tiyatro ile devam etme kararı aldı.

1999 yılında Ay Işığında Samata isimli oyun ile sahnelerde yer alarak dikkat çeken Berk Cankat, Bilkent Üniversitesi’nde de güzel sanatlar, grafik tasarım ve mimarlık eğitimi aldı. İstanbul’a geldiğinde grafiker olarak çalışmak isterken, oyunculuğa yeniden devam etme kararı aldı ve Akademi 34 Buçuk Sanat Evi’nde eğitimlere katıldı. Farklı tiyatro oyunları ile dikkat çektikten sonra ilk dizi deneyimini Sana Bir Sır Vereceğim isimli proje ile 2013 yılında yaşayan Berk Cankat, ardından da çeşitli dizilerde kendisini gösterdi.

Medcezir’de Cem olarak izlediğimiz oyuncu, Güzel Köylü dizisindeki Cemal karakteri ile başrolde yer alarak akıllara yazıldı. Muhteşem Yüzyıl Kösem, Gülizar, Yıldızlar Şahidim ve Ber Deli Rüzgar isimli diziler oyuncu için iyi bir tecrübe dönemi oldu.

Berk Cankat, 4 yıl ara verdiği dizilere çok etkili bir dönüş yapıyor! 7

Sonrasında yapımlara ara veren Berk Cankat, Ankara’da yaşamına devam etti. Yeniden setlere dönme kararı alan oyuncu önce Gain platformu için hazırlanan Aslında Özgürsün isimli projeye katıldı. Bu dizinin ardından ise oyuncunun Disney Plus için hazırlanan Atatürk isimli yeni diziden gelen teklifi kabul ettiği ortaya çıktı.

Aras Bulut İynemli, Emma Watson, Songül Öden gibi isimlerin yer alacağı Atatürk dizisi, Berk Cankat için yeniden güçlü bir şeklide setlere dönme konusunda önemli bir proje olarak gözüküyor.

Dizide Ali Fuat Cebesoy’u canlandıracak olan oyuncu, Atatürk’ün yakın arkadaşlarından birisine hayat vererek dikkatleri çekecek.

Atatürk ile harp okulu yıllarına dayanan arkadaşlığının yanı sıra, asker kimliği ve sonrasında siyasetçi kimliği ile Ali Fuat Cebesoy, Türkiye tarihinin önemli isimlerinden birisi oldu.

Berk Cankat’a da Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından olan bu büyük komutan ve sonrasında milletvekilliği, TBMM Başkanlığı ile bayındırlık ve ulaştırma bakanı olan bu önemli karakteri canlandırma fırsatı çıktı.