Ana sayfa Sosyal Medya Berker Güven, Zalim İstanbul’dan sonra Alev Alev’de tam bir psikopata dönüştü!

Berker Güven, Zalim İstanbul’dan sonra Alev Alev’de tam bir psikopata dönüştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Vatanım Sensin dizisindeki Aleksi karakterinden bu yana Berker Güven, yükselen bir yıldız konumunda… Oyuncu, sergilediği başarılı performanslarla genç oyuncular arasında son dönemin en çok konuşulan isimlerinden birisi olmayı başardı. Zalim İstanbul’daki Nedim karakteri ile hafızalara yerleşen Berker Güven, bu sezon ise Alev Alev dizisinde bambaşka bir karakter ile psikopatlık halleri sergiliyor.

İskender Kayabeyli olarak sınır tanımaz ve kıskançlığını psikopatlığa çevirmeye meyilli bir adama hayat veren Berker Güven, ekranda yine hayranlarını tatmin eden performans ortaya koymakta. Alev Alev’in ilk 5 bölümü yayınlandı ve genç oyuncu da rolünü gayet iyi canlandırdı. Dizinin kötü adamlarından olan İskender, kendisini reddeden ve nişanı atan Rüya’yı elde edemeyince, kötülükte sınır tanımamaya başladı. Berker Güven’i bu rolde izleyen hayranları da onun sergileyebileceği yeteneklerin daha da iyi farkına varmış oldu.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da Berker Güven’in ortaya koyduğu performans ile dizideki 3 psikopat karakterden birisi olduğu görüşünü ortaya koydu. Cem Bender’in canlandırdığı Çelebi Kayabeyli, Cem Sürgit’in oynadığı Bülent ve Berker Güven’in hayat verdiği İskender karakterleri Alev Alev’in psikopat erkekleri olarak öne çıkıyor. Dizinin 3 psikopat karakteri de kadınların mücadelesini daha anlamlı kılıyor.

Berker Güven, Zalim İstanbul'dan sonra Alev Alev'de tam bir psikopata dönüştü! 7

Anibal Güleroğlu, değerlendirme yazısında İskender Kayabeyli karakterini şu şekilde yorumladı:

“Alev Alev’in bir diğer psikopatı, Berker Güven tarafından canlandırılan İskender Kayabeyli… Esasen ilk bakışta psikopattan ziyade nişanlısını kıskanan, zenginliğin-abisinin gücüyle hırslı ve şımarıklaşan bir adam gibi dursa da, özünde gizli psikopatlık izleri taşıyan bir karakter! Şöyle ki; kendi sebep olduğu sarnıç yangınında Çiçek’i alevlere itip kaçması ve bunu kaza gibi göstermeye çalışarak aklanması… Yangında terk edip gittiği Rüya’yı kurtaran Ömer’in kahramanlığını hazmedemeyip ona karşı üstünlük taslamak için saldırganlaşması…

Ömer’i ölümle tehdit edip ona ilaç vermesi… Rüya, kendisinden yüz çevirince, onu sindirmek için, toplum nezdinde suçlu gösterme amaçlı haberler yaptırtması… Ve kimsenin kendisiyle başa çıkamayacağı şeklinde söylem geliştirip en ufak bir olumsuzlukta kötülüğe başvurması İskender’in gizli psikopatlığının bariz işaretleri. Nitekim tüm bu psikopatlık özellikleri öykünün bir başka kanadını geliştirmek için alabildiğine kullanılmakta.”