Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Berna Laçin sosyal medya paylaşımları nedeniyle mahkeme kapısında!

Berna Laçin sosyal medya paylaşımları nedeniyle mahkeme kapısında!

tarafından ker_def

Oyuncu Berna Laçin hakkında Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımından dolayı, “halkın dini değerlerini alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve öldürme eylemleri sırasında sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Berna Laçin (47) hakkında, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Laçin’in “@bernalacin35” adlı Twitter hesabından 3 Temmuz’da halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette yazı yayınladığının, bu yazıya karşılık muhtelif sosyal medya sitelerinde yoğun tepkiler oluştuğunun tespit edildiği belirtilmişti.

BEN ÇOK RAHATIM!
Berna Laçin sosyal medya paylaşımları nedeniyle mahkeme kapısında! 7

Söscü’ye konuşan Laçin, “Benim için çok anlamlandırabileceğim bir şey değil, hukuken baktığımda da yazdığımın suçla ilgisi yok. Açsınlar dava, ben çok rahatım. İnsanda haklılığın verdiği bir rahatlık oluyor. Gerçekten gereksiz de bir şey. Anlamıyorum da. Beni endişenlendiren bir şey de değil” dedi.

NE DEMİŞTİ?

Berna Laçin; sosyal medya platformu aracılığıyla cinsel istismar suçu işleyenler için istenen idam cezasına karşı çıkarak, “İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı!” yorumunu yapmıştı. Bu tweet yüzünden ağır eleştiriler alan ve hakkında soruşturma açılan Berna Laçin’e ‘’Halkın dini değerlerini aşağılama” suçundan soruşturma açılmıştı.