Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Berrak Tüzünataç mahkemeyi boşu boşuna uğraştırdı

Berrak Tüzünataç mahkemeyi boşu boşuna uğraştırdı

tarafından ker_def

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, Berrak Tüzünataç’ın Şahan Gökbakar ile öpüşürken yakalandığı olayla ilgili açtığı davayı köşesine taşıdı:

Berrak boşuna uğraştı

Oyuncu Berrak Tüzünataç, 14 Temmuz 2010’da İstanbul Kabataş’ta bulunan evinin terasında Şahan Gökbakar’la öpüşürken görüntülenmişti. İkili, terasın korkuluklarından sarkar bir vaziyette objektiflere yansımıştı. Berrak, görüntüyü çekip yayınlayan TV kanalına, kamuoyunda tanınan bir sanatçının şeref ve itibarının zedelendiği gerekçesiyle tazminat davası açmıştı. Mahkeme, tanınmış biri olduğu için magazin basınını cezbettiği ve haberin gerçeği yansıttığını belirterek Berrak’ın başvurusunu reddetmişti.

Karar Yargıtay tarafından da onanınca, Berrak soluğu Anayasa Mahkemesi’nde aldı.

Berrak, evinin terasının sokaktan görülemeyeceğini ve bu görüntülerin yüksek bir yerden, yakınlaştırma yöntemiyle çekildiğini ileri sürdü. Halbuki görüntü sokaktan çekilmişti ve Anayasa Mahkemesi de görüntülerin sokaktan çekildiği sonucuna vardı. Sonuçta, Berrak’ın aleyhine verilen karar Resmi Gazete’de duyuruldu.

2010’da bu köşede, ‘Eğer Berrak, bu davayı kazanırsa emsal kabul edilir ve hiçbir muhabir sokakta fotoğraf çekemez hale gelir’ diye yazmıştım.

Neyse ki Anayasa Mahkemesi, basın özgürlüğünü dikkate alarak yanlış bir karar vermedi. Berrak’ın terasından dışarı sarkarak öpüşüp sonra da özel hayata saygı beklemesi ve basın özgürlüğüne darbe vuracak bir mahkeme kararı aldırmak istemesi yanlış bir tavırdı. Ama böyle komik bir vaka, Resmi Gazete’de duyuru yapılacak kadar büyütüldü.

Berrak, başını kaşıyacak vakti olmayan mahkemeleri boşu boşuna uğraştırdı.