Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Berrak Tüzünataç’tan farklı olana nefrete karşı güçlü duruş!

Berrak Tüzünataç’tan farklı olana nefrete karşı güçlü duruş!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Amerika Birleşik Devletleri günlerdir protestolarla sarsılıyor. George Floyd isimli siyahi vatandaşın polisler tarafından sokak ortasında öldürülmesinin ardından ülkede milyonlarca kişi sokaklara çıkarak tepkilerini dile getiriyor.

Sosyal medyada ise tüm dünyada bu eyleme destek olmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenleniyor. #blackoutTuesday etiketi üzerinden milyonlarca siyah kare paylaşılmakta. Bu etiket sarı karartması anlamı taşıyor. Irkçılığa karşı sosyal medyada oluşturulan tepki dalgasının bir yansıması.

Türkiye’de de birçok ünlü isim bu kampanyaya katıldı. Berrak Tüzünataç instagram hesabından yaptığı paylaşımda insanoğlunun karanlık yüzüne vurgu yaptı. Oyuncu, kendisinden farklı olandan nefret etme halini eleştirdi.

Berrak Tüzünataç, “Irkçılık , homofobi, seksizim hepsi aynı karanlıktan besleniyor, kendinden “farklı” olana karşı nefretten. Kendimizden farklı olanı bir tehdit unsuru olarak görmekten. Hepimizin en büyük işinin kendiyle olduğunu artık anlamamız lazım, kendi içimizdeki korku ve nefretle yüzleşip onu ehlileştirmek daha önemli bir işimiz yok” diyerek sert bir mesaj yayınladı.

Berrak Tüzünataç'tan farklı olana nefrete karşı güçlü duruş! 7