Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Beyza Şekerci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Beyza Şekerci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Beyza Şekerci Hepileri, 24 Eylül 1988 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve balerin.

Adı: Beyza Şekerci Hepileri
Doğum Tarihi: 24 Eylül 1988
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.73 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Canan Şekerci
Eşi: Engin Hepileri
Çocuğu: Can Hepileri
Instagram: https://www.instagram.com/beyzasekerci/

Beyza Şekerci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 2015 yılında kendisi gibi oyuncu Engin Hepileri ile evlendi. Çiftin Can adında bir oğulları var.  

Çocukluk yılları: Hiperaktif ve ev içinde sözü geçen bir çocuktu. Dolayısıyla özgürlüğünü çok güzel yaşadığını düşünüyor. “Aşk dolu bir evde büyüdüm. Bu yüzden benim için aile ve yuva kavramı çok özel. Evcilik oynarken bile kendi hayallerimi canlandırırdım, kendime özel bir dünyam vardı. Çocukluğuma döndüğümde daima yüzümü gülümseten kareler hatırlıyorum. Balerin olmak çocukken de en büyük hayalimdi. Babetleri görüp ‘Hadi bana bale pabucu alalım, sonra da beni baleye yazdırın’ diyormuşum. Herkes şaşkınlıkla ‘Nereden öğrendi bu çocuk balerinliği?’ diye soruyormuş. Çünkü yaşım çok küçüktü, okul öncesi dönemlerimmiş bunu söylediğimde. Anaokulunda farklı aktivite kollarına dahil ettiler beni hep ama ben gizli gizli bale yapanların çalışmalarını izliyormuşum. Daha sonra okuldan aramışlar ve bu sanata çok yatkın olduğumu söylemişler. . Annem yanlış eğitim yüzünden ileride vücudumda birtakım sıkıntılar olabileceğini düşünerek, bale grubuna vermek istememiş. Ancak, benim ısrarıma dayanamayarak ikna olmuş.”

Eğitim hayatı: 5 yaşında bale eğitimine başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı Klasik Bale Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı okulda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılında bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Bölümü’nde eğitmenliğini sürdürmektedir aynı zamanda İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde dans etmektedir.

Oyunculuğa nasıl başladı? ‘Beyaz Gelincik’ dizisi için teklif geldiğinde yaşı küçüktü, kabul edip etmemek konusunda tereddüt yaşadı. “Okulla birlikte yapamam diye çok direnmiştim. Sonra kabul ettim ve çok güzel bir ekiple çalıştım. Şehir dışı olmasına rağmen, okulumu aksatmadan işimi yaptım. Belki de inatçılığımı sürdürseydim gitmezdim ve daha sonra pişman olabilirdim. O iş benim için güzel bir başlangıç oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Beyaz Gelincik’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘İntikam’ dizisinde canlandırdığı ‘Dicle Aktuğ’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

İlk sinema filmi: Cemal Şan / Türkan

Aşka bakışı: “Aşkın kelimeler ile anlatılacak bir tarifi yok bence. Herkesin yaşadığı başka. Ben ‘Çok fazla aşk’ olarak tarif edebilirim. Eskiden tesadüflere  inanırdım ama Engin’i (Hepileri) tanıdıktan sonra inanmıyorum. Yani, ‘Karşılaşmamız bir tesadüftü,’ diyemeyeceğim. Gerçek bir aşk ve sevgiden bahsediyorum. Bence hiçbir şey tesadüf değildi. Bir yerlerde birbirimizi bekledik. Bu süreçte de farklı hayatlar yaşadık, farklı çevrelerdeydik ve bir gün hayat yollarımızı kesiştirdi.”

Beyza Şekerci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Bale yaptığı sahne, tiyatro sahnesi, televizyon ve sinema hepsinin farklı farklı heyecanlar barındırdığını düşünüyor. “Televizyon ve sinemada rol almak çok farklı. Çünkü orada bir set ortamında çalışıyorsunuz. Sahne ise seyirciyle aynı havayı soluduğunuz, birebir canlı performans gösterdiğiniz çok farklı bir yer. Tiyatro sahnesinde bir tek deneyimim var, dolayısıyla bale ve tiyatroyu o şekilde karşılaştırmam doğru olmaz. Ama sahne üzerinde olmanın keyfi başka hiçbir şeyde yoktur. Çünkü en canlı haliyle ve her şeyi o an seyirciyle bağ kurarak yapıyorsunuz. Diğer türlü, çekim yapıyorsunuz ve bir hafta sonra ya da aylar sonra izleniyor. Etraftan duyduğunuz daha sanal bir geri dönüş söz konusu.”

Kariyer planı: Daha çok sinema filminde rol almayı istiyor. “Beyazperdede çok daha kalıcı bir iş yapıyorsunuz. Çünkü günümüzde diziler daha çabuk tüketiliyor. Sürekli yeni diziler başlıyor, bir kısmı birkaç hafta geçmeden yayından kaldırılıyor. Dizi sektöründe ciddi bir sirkülasyon var. Ayrıca dizilerin çok daha güncel bir seyircisi var, sinemada ise ne kadar izleyici bulacağınızı kestiremiyorsunuz. Tercih yapmak gibi değil ama beyazperdenin kalıcılığını hiçbir şeyle karşılaştıramayız.”

Gelecek Hayali: Baleyle oyunculuğu buluşturacağı  bir rolü canlandırmayı çok istiyor. “Dansın da olduğu bir sinema filminde yer almayı tabii ki çok isterim. Bu konuda hiç mütevazı davranamayacağım. Amerika’da bunu ‘Black Swan’le gerçekleştirdiler fakat Türkiye’de öyle bir seyirciye ulaşmak çok zor.  Özel tiyatroların ve oyunların artmasıyla farklı seyircilere de hitap edilmeye başlandı. Genç yönetmenler var, kısa filmler arttı ve yeni işleri deneme merakı var. Fakat bunlar masraflı işler. İnsanlar para kazanmak için dizilere yöneliyor. Dizi sirkülasyonu da buna ciddi derecede katkı sağlıyor.”

Kaygıları: Zulmün olduğu bir dünyada sevgisiz yetişen çocuklar, en büyük endişe kaynaklarından biri. “İnsanoğlu adına en büyük tehlikenin, sevgisiz bırakılmış çocuklar olduğunu düşünüyorum. Yaşanılan tüm kötülüklere, tüm kötü niyetlere baktığınızda bunu görüyorsunuz. En basitinden sosyal medyadan örnek vereyim. İnsanların insanlara davranış şekline bakıyorsun… Kötülüğü gördüğün yerde bir sevgisizlik de görüyorsun. Sevgisiz bırakılmış bir insanın zarar veremeyeceği hiçbir canlı yok. Bir anne baba olarak çocuğumuza verebileceğimiz en önemli şeyin sevgi olduğunu düşünüyorum.”

Beyza Şekerci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Ev yaşantısını çok seviyor.  Eşiyle birlikte fırsat buldukça evde arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi, beraber sofralar kurup yiyip içmeyi çok seviyorlar. Eşinin hazırladığı Pazar kahvaltılarına ise bayılıyor.

TELEVZİYON DİZİLERİ

2014 – Hayat Ağacı / Umut Karahanlı

2013 / 2014 – İntikam / Dicle Aktuğ

2011/2012 – Firar / Cemre

2010/2011 – Bitmeyen Şarkı / Dilara

2008 – Es Es / Dilşa

2008 – Süper Babaanne / Gaye

2005 – Beyaz Gelincik / Aslı

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Damat Takımı / İpek

2015- Takım: Mahalle Aşkına! / Gülgün

2014 – Meddah  / Katibe

2013 – Gelmeyen Bahar / Bahar

2013- Avni Amca / Aylin (Kısa Film)

2011 – Türkan / Zehra

TİYATRO OYUNLARI  

2015- En Kısa Gecenin Rüyası / Hermia

SUNUCULUĞUNU YAPTIĞI PROGRAMLAR

2020- Kamera Arkası / Fox TV