Ana sayfa Dizi Arşivi Bıçak Sırtı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Bıçak Sırtı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Bıçak Sırtı TMC Film’in yapımcılığında yönetmenliğini, Selim Demirdelen’in yaptığı, senaryosu Gaye Boralıoğlu, Neşe Şen, Şerif Erol, Gülden Çakır ve Emine Algan tarafından kaleme alınan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. 2007-2008 sezonunda ekranlara damga vurdu.

Bıçak Sırtı dizisinin çok iddialı bir oyuncu kadrosu bulunuyordu. Nejat İşler, Melisa Sözen, Fikret Kuşkan, Vildan Atasever, Mehmet Günsür, Mahir Günşiray, Erkan Can dizinin başrollerinde yer aldığı. 1 sezon süren dizi, toplam 30 bölüm olarak yayında kaldı.

Bıçak Sırtı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 8

KÜNYE:

Kanal: Kanal D
Yapımcı: TMC Film
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 10 Eylül 2007- 28 Nisan 2008
Mekan: İstanbul
Süresi: 80 dakika
Müzik: Cihan Sezer
Başrol: Nejat İşler, Melisa Sözen, Fikret Kuşkan, Vildan Atasever, Mehmet Günsür, Mahir Günşiray, Erkan Can.
Oyuncular: Canan Ergüder, Tuğrul Çetiner, İpek Bilgin, Batuhan Karacakaya, Nihal Koldaş, Taylan Erler.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/bicaksirti

GENEL İZLENİM:

Bıçak Sırtı dizisi, hem güçlü kadrosu hem de sıra dışı hikayesiyle yayınlandığı 2007-2008 yıllarında fanatik bir seyirci kitlesi edindi. Yasak aşklarla, ihanetlerle, babalığın ne olduğu meselesiyle, soyluluk ve yoksulluk kavramlarıyla örülü sürükleyici bir senaryoya sahip olan dram türündeki yapım, güçlü oyuncu kadrosu ile de dikkat çekti. Hatta o dönem diziyle ilgili, köşe yazarları tarafından, ‘Bu kadro bir daha zor bir araya gelir’ şeklinde yorumlar yapıldı.

HİKAYESİ:

İşlemediği bir suç yüzünden müebbede mahkûm bir adam. Osmanlı hanedanından gelen kimliğine sıkı sıkıya bağlı bir asilzade. Kendisinden beklendiği gibi bir evlilik yapan, aşkı henüz tatmamış genç bir kadın. Ve hepsinin kaderini birbirine bağlayan on yıllık bir sır.

Bıçak Sırtı, bu üç insanın yollarının tuhaf bir biçimde kesiştiği noktada başlıyor. Ali (Nejat İşler) işlemediği bir cinayetten, üstelik hamile karısını öldürmek suçundan hüküm giymiş ve haksız yere on yıl hapis yatmış bir adamdır. Orhan (Fikret Kuşkan) Osmanlı hanedanlığından gelen kimliğine, kökenlerine bağlı bir soyludur. Hiç de meşru olmayan bir yöntemle sahiplendiği çocuğun, kendi oğlu olduğuna çoktan inanmıştır.

Orhan’ın karısı Nisan (Melisa Sözen) ise ömrü boyunca aşkı hiç tatmamış, altın bir kafeste yaşamak zorunda kalmış, bütün enerjisini biricik oğluna vermiş genç bir kadındır. Bıçak Sırtı’nda bu üç kişinin yolları garip bir biçimde kesişir. Hem de ömürleri boyunca isteseler bile koparamayacakları bağlarla.

Bıçak Sırtı Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KARAKTERLER:
Oyuncu (Karakter)

Nejat İşler (Ali Sinan)
Melisa Sözen (Nisan Ertuğrul)
Fikret Kuşkan (Orhan Ertuğrul)
Canan Ergüder (Serra -Piyano öğretmeni)
Vildan Atasever (Güneş Sinan)
Mehmet Günsür (Mehmet Ertuğrul
Mahir Günşiray (Harun)
Erkan Can (Numan)
Tuğrul Çetiner (Selim Reşat Ertuğrul)
İpek Bilgin (Rana)
Batuhan Karacakaya (Murat Ertuğrul)
Nihal Koldaş (Gönül)
Taylan Erler (Komiser)

JENERİK:

Bıçak Sırtı dizisinin müzikleri, Cihan Sezer’e ait. Yayınlandığı dönemde dizinin müzikleri de oldukça sevildi. Dizi müziklerinden oluşan bir albüm de yapıldı.

Jenerik Müziği

TÜM BÖLÜMLER:

Bıçak Sırtı dizisi 10 Eylül 2007 tarihinde Kanal D’de yayınlanmaya başladı. Yapım firması tarafından bir sezon süreceği açıklanan dizi 28 Nisan 2008 tarihinde 30. bölümüyle final yaptı.
Bıçak Sırtı dizisinin tüm bölümlerini Kanal D’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. İzlemek için lütfen tıklayınız…

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Bıçak Sırtı dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler Youtube’da yayınlandı. Dizinin ilk iki bölümünün sonunda yer alan Müslüm Gürses’in ‘Oğlum’ şarkısı o dönem diziyle beraber yeniden gündeme geldi.

Oğlum/ Müslüm Gürses

Yan Yana/ Funda Arar

KAMERA ARKASI

Bıçak Sırtı dizisi final bölümlerine yaklaşırken dizinin set fotoğrafçısı Ziynet Özen set fotoğraflarından oluşan bir de sergi açtı. Ziyaretçiler Özen’in ‘Üçikibir Kayıt’adlı sergisinde, dizi oyuncularının ve ekip çalışanlarının ekrana yansımayan hallerine tanıklık etti.

UNUTULMAZ SAHNELER

Yayınlandığı döneme damga vuran Bıçak Sırtı dizisinin hafızalarda yer eden sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz;

Ali& Nisan

Güneş& Ali

DİZİ MELİSA SÖZEN’E ÖDÜL GETİRDİ

Yayınlandığı yıllarda konusu ve oyuncu kadrosuyla medyada da kayda değer bir şekilde yer alan Bıçak Sırtı dizisi, başrol oyuncusu Melisa Sözen’e ödül de getirdi. Ünlü oyuncu dizide hayat verdiği ‘Nisan Ertuğrul’ karakteri ile 2008 yılında, ‘3. İsmail Dümbüllü Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın TV Dizisi Oyuncusu Ödülü’nü kazandı.

YURT DIŞINDA ‘BIÇAK SIRTI’ DİZİSİ

Türkiye’de yayınlandığı dönemde pek çok TV eleştirmeni tarafından ‘Yılın dizisi’ ilan edilen Bıçak Sırtı, pek çok ülkeye satıldı. Yurt dışında da ilgi gören dizi, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Ukrayna gibi ülkelerde de ilgiyle takip edildi.