Ana sayfa Sosyal Medya Bir Aile Hikayesi’nden Ya İstiklal Ya Ölüm dizisine!

Bir Aile Hikayesi’nden Ya İstiklal Ya Ölüm dizisine!

tarafından ker_def

Geçen sezon başlayan Bir Aile Hikayesi dizisinin 2. sezonun başlarında ekrandan ayrılması herkesi üzmüştü. Birkan Sokullu dizide Berk karakterine hayat veriyordu. Netflix’in Rise of Empires: Ottoman isimli mini dizisinde de yer alan Sokullu, şimdilerde ise TRT1 ekranlarında yayınlanacak Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde farklı bir rolle izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

TRT 1’in Milli Mücadele’nin 100’üncü yılına özel hayata geçireceği projeler ilki olan Ya İstiklal Ya Ölüm’ün kadrosunda birbirinden değerli oyuncular yer alıyor. Kuva-yı Milliye’nin etkin üyelerinden biri olan Topkapılı Mehmet’i ise ünlü oyuncu Birkan Sokullu canlandırıyor.

Sokullu’nun hayat vereceği Topkapılı Mehmet, Milli Mücadele için İstanbul’da çok büyük görevler üstlenen ismidir. Eski bir tulumbacı ve kabadayı olan Topkapılı; hayırsever, oldukça zeki, korkusuz ve vatanseverdir. Zalimin daima karşısında duran Topkapılı aynı zamanda bıçak ve silah kullanmakta da ustadır.

Kahramanların sahne alacağı Ya İstiklal Ya Ölüm’de izleyiciler, vatansever kişiler eşliğinde milli mücadele ruhuna tanıklık etmiş olacak. Şanlı tarihimizi gözler önüne serecek olan dizi, 16 Mart 1920’de İtilaf Devletlerinin İstanbul’u işgal edip Meclis-i Mebûsan’ı dağıtmasından sonra Mustafa Kemal Paşa liderliğinde vücut bulan Kuva-yı Milliye hareketini ve Ankara’da kurulacak tam bağımsız meclisin açılış serüvenini anlatıyor.

İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Mehmet Özgür, Rıza Kocaoğlu, Hilmi Cem İntepe, Melis Sezen, Ushan Çakır ile Altan Erkekli ve Kenan Bal gibi isimlere kadrosunda yer veren dizinin senaryosu Funda Çetin’e ait. Yapımını Kirli Kedi & Atlantis Yapım’n üstlendiği Ya İstiklal Ya Ölüm’ün yönetmen koltuğunda ise Yasin Uslu oturuyor.

Ya İstiklal Ya Ölüm, 16 Mart Pazartesi TRT 1’de.