Ana sayfa Dizi Haberleri Bir dizi ancak böyle güzel final yapardı! İstanbullu Gelin, resmen çığır açıyor!

Bir dizi ancak böyle güzel final yapardı! İstanbullu Gelin, resmen çığır açıyor!

tarafından ker_def
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’nin İstanbullu Gelin dizisi 62. bölümüyle izleyenleri şaşkına uğrattı adeta.

Soluksuz izlenen gelişmelerin ardından izleyiciler, sosyal medyada yorum yağdırdılar.

Dizinin yeni bölümünde o kadar çok sorun bir anda çözüldü ki şimdi dizinin takipçileri ‘Bundan sonra ne olacak peki?’ diye sormaya başladı.

Dizide her şeyin çorap söküğü gibi bir anda çözülmesi, izleyenleri şaşkına uğrattı.

‘Final yaptınız da haberimiz mi yok?’ yorumları yapılan dizinin resmen final gibi bir bölüm yaptığını düşünüyor izleyiciler.

Pek çok dizinin bunca çetrefilli konuyu lastik gibi uzatmasına karşın, ‘Bundan sonra ne olabilir ki, final olsa bu kadar olur!’ dedirtecek bir bölüme imza atıldı.

Biraz da cesurca atılan bir adımdı aslında 62. bölüm senaryosu. Elde uzatılması mümkün konular olmasına karşın, her şey bir anda çözüldü.

Dolayısıyla İstanbullu Gelin dizisi, onlarca bölüm uzatılan, bir türlü itiraf edilemeyen, tek cümle ile hallolacak pek çok konuyu uzattıkça uzatan dizilere de iyi bir örnek oldu!

İzleyenleri ekran başında haftalarca kanırtan, günlük hayatın akışına bile ters hale gelecek şekilde ilerlemeyen konularıyla kimi diziler ekran başında delirte dursun, İstanbullu Gelin, cesur hareketiyle büyük övgü toplamaya devam ediyor.

Ülfet’in derinindeki acı ortaya çıktı, arkası çorap söküğü gibi geldi!

Bundan sonrası için senaristler ne gibi sürprizler düşünüyor bilinmez ancak bazı sorunların bir çırpıda çözülmesi, diziye merakı daha da çok arttırdı.

62. bölümde, Ülfet’in geçmişte yaşadığı acıların bir bir ortaya dökülmesinden sonra her şey bir anda değişti.

Süreyya’nın Ülfet’in gizli odasına girmesiyle gördüğü manzara, onu şok etti. Bebek eşyalarıyla dolu odanın sırrını öğrenen Süreyya’nın yaptığı konuşmayla her şey bir anda çözülmeye başladı sanki!

Ülfet’in acısına dokunan Süreyya, kendisinin de bebeğini kaybettiğini ve onu çok iyi anladığını söyleyen duygusal bir konuşma yaptı.
Bir dizi ancak böyle güzel final yapardı! İstanbullu Gelin, resmen çığır açıyor! 8

Fikret’in Ülfet’in kocasıyla ilgili ulaştığı bilgiyi öğrenen Faruk, büyük bir şok yaşadı. Süreyya’nın Ülfet’in bebeğiyle ilgili yaşadığı acıyı anlatmasıyla birlikte, Ülfet’in derininde büyük acılar olduğu ortaya çıktı.

Faruk, halasın giderek yaşadıklarını duyduğunu ve üzüldüğünü anlatarak bunca acının içinde intikam almakla uğraşmak yerine, aile olmaya çalışmanın anlamını ifade eden cümleleriyle Ülfet’i çok şaşırttı.

O akşam Ülfet, herkes masada yemek yerken arsayı bir proje için alacağını söyledi.

Yıllarca süren nefreti, iki kelimeyle bitirdiler!

Ülfet, için için çözülmeye başlamışken en büyük sürprizi de Esma yaptı. Ülfet’in işyerine giden Esma, yaşadıklarını duyduğunu ve çok üzüldüğünü anlatarak samimi konuşmasıyla Ülfet’i de çok şaşırttı. Yıllardır aralarında sürüp giden gerginliği birbirlerinden özür dileyerek orada bıraktılar.

Ülfet’in son bir adımı kalmıştı. Sedef’in kendisini sürekli tehdit ettiği kocasının ölümünü de açıklığa kavuşturması gerekiyordu. Bunun için de bir basın açıklaması yaptı ve bir tartışma sırasında eşinin kazayla düşüp öldüğünü, olaydan sonra korkup onun kaybolduğunu söylediğini anlattı.

Markasının yönetimini Güneş’e devredip artık çekileceğini belirterek herkesi çok şaşırttı.

Bir başka sürpriz ise Boranlar’ın kalesi ile ilgiliydi. Adem, Garip’in gelip kendisiyle konuşmasından sonra düşünmeye başladı. Konağın mülkiyeti kendisinin de olsa Garip’in söylediği gibi orası Esma’nın kalesiydi ve Adem orada çok mutsuzdu.

Bir dizi ancak böyle güzel final yapardı! İstanbullu Gelin, resmen çığır açıyor! 9

Dilara ile bebeklerinin kontrolüne giden Adem, bebeğinin kalp atışını duyduğunda bambaşka bir dünyaya adım attı adeta. Çocuğunun koşup oynayacağı, yuva diyebileceği bir yer hayalini kuruyordu.

Tam da bu süreçte Esma’yı konağa çağırdı. Esma kimseye haber vermeden gitti. Adem’in ne söyleyeceğini büyük bir merakla bekliyordu.

Adem, yaşattıkları için özür diledi ve ‘Kaleyi ben aldım ama savaşı kaybettim’ diyerek konağın anahtarını verip gitti.

Her şey o kadar hızlı bir şekilde çözüldü ki izleyici de şaşırıp kaldı haliyle.

Ortada neredeyse hiç bir pürüz kalmadı. Şimdi Boranlar arsanın satışından sonra Ülfet’ten yüklü bir para alacaklar. Konak da artık onların, Ülfet’in evinde kalmak durumunda değiller. Adem de Ülfet de intikam peşinde koşmayı bıraktı.

Gelecek hafta büyük bir ihtimalle Boranlar’ı konakta eski hayatlarında göreceğiz.

Bu noktada izleyici soruyor: Peki şimdi ne olacak? İşte bu sorunun yanıtını gelecek haftaki bölümlerde göreceğiz ama herkesin hem fikir olduğu konu, İstanbullu Gelin’in final tadında bir bölümle ekrana gelmesi oldu.

İşte izleyicilerden gelen yorumlar: