Ana sayfa Dizi Haberleri Bir garip durum! Sosyal medya Börü’yü konuşuyor ama reytinglerde yok!

Bir garip durum! Sosyal medya Börü’yü konuşuyor ama reytinglerde yok!

tarafından zk zk
Star TV’nin yeni dizisi Börü, sosyal medyanın en çok konuştukları konular arasına girmeyi başardı ama reyting listesinin hep alt sıralarında çıkıyor.

İşte bu durum diziyi takip edenleri de şaşırtıyor. Adıyla bile bunca ilgi gören bir dizinin listedeki durumu ilginç bir görüntü oluşturuyor.

Posta Gazetesi’nde Mesut Yar, sosyal medyanın da ölçümlere katılmasıyla ilgili ele aldığı yazısında, geçtiğimiz hafta arama motorlarında en çok aranan kelimeler arasında Börü’nün ikinci sırada olduğuna vurgu yaparak şunları yazdı:

“O değil de dizi ve programların sosyal medya reytingleriyle mevcut reytingleri arasında ciddi bir makas var. Bakın “Börü” (Star TV) arama rekoru kırmış, insan ister istemez reyting rekoru da bekliyor. Ama liste farklı şeyler söylüyor…

O vakit, “herkesin ve en çok da yeni nesil TV izleyenin eğilimini hesap etmek için sosyal medya da reyting ölçümlerine girmeli” diyorum. Yoksa geleneksel televizyonculuk denen şey unutulan birçok gelenek gibi ne olduğunu anlamadan TV aygıtıyla birlikte yitip gidecek!”