Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Litre Gözyaşı, sezonun en dramatik dizisi olacak! Orjinal hikayesi dram yüklü!

Bir Litre Gözyaşı, sezonun en dramatik dizisi olacak! Orjinal hikayesi dram yüklü!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Kanal D’de geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve başrol için Farah Zeynep Abdullah’ın adının geçtiği Bir Litre Gözyaşı dizisi, önümüzdeki sezon yayınlanacak.

Dizinin başrollerinde ise Vatanım Sensin’de Hilal’i oynayan Miray Daner ve Karagül dizisiyle tanınan Mert Yazıcıoğlu oynayacak.

Kore uyarlaması olan dizinin orjinalinde, izleyiciyi çok ağlatan bir hikayesi var. Bir genç kızın ağır bir hastalıkla mücadele ettiği ve zor şartlar altında yaşamaya çalışırken başına gelenlerin anlatıldığı bir dizi.

Dizinin konusu aslında gerçek bir hayat hikayesinden alınmıştır. Aya omurilik soğanı dejenerasyonu (hastalığın açılımı bizim özgürce hakaret etmemizi sağlayan omuriliğin yavaş yavaş yok olması demektir) hastalığına yakalandığında doktoru ondan bir günlük yazmasını ister. Böylece hastalığın ilerleyişini görecektir. Aya-Nee o günden sonra günlük tutmaya başlar. Gücünün yettiği yere kadar yazar.

Bir Litre Gözyaşı, sezonun en dramatik dizisi olacak! Orjinal hikayesi dram yüklü! 8

Bütün yaşadıkları bu günlüklerde saklıdır. 23 mayıs 1988 yılında hayata gözlerini yumar. Ve bir dergi aracılığıyla günlükleri yayınlanmaya başlar. Bu hikâye bu günlükler sayesinde önce kitap olarak basılmış daha sonra dizisi yapılmış ve Aya-Nee’nin gerçek hayatını ekranlara yansımıştır.

Önce filmi yapılan yapımın daha sonra dizisi de çekilmiştir.

Filminin konusu ise kısaca şöyledir; Aya, 15 yaşında akıllı ve sportif bir genç kızdır. Ailesinin en büyük çocuğudur. Babasının tofu dükkanı vardır ve dükkanla aynı yerde olan evlerinde yaşamaktadırlar. Aya giriş sınavına girmeden önce düşer ve Asou adlı gençle tanışır. Asou ona yardım eder ve birlikte sınava girerler.

Halbuki Asou sınava girmekten vazgeçmiştir ama Aya’yı okula yetiştirmeye çalıştığı için o da sınava girer. Aya, Higashi Lisesi’nin giriş sınavını kazanır ve evde bunu kutlarlar. Asou da aynı okulu kazanır ve aynı sınıfa düşerler. Aya basketbolu oldukça seviyordur ve bu oyunda çok iyidir.

Bir Litre Gözyaşı, sezonun en dramatik dizisi olacak! Orjinal hikayesi dram yüklü! 9

Bir gün okula giderken feci şekilde düşer ve çenesi kanar. Bunun üzerine hastaneye giderler ve annesi eskiden hemşire olduğu için hastalıkları bilmektedir ve kızının bir zamandır farklı belirtiler gösterdiğini doktora söyler ve doktor onu muayene ettikten sonra omuriliğinin bozulduğunu tespit eder ve bu hastalığın hiç bir tedavisi olmadığını söyler. Aya bu hastalık sürecinde ailesinin ve arkadaşlarının desteği ile hayatına devam eder. Duygu yüklü olaylar o anda başlar.

Dizinin yeni sezonun en dramatik dizileri arasında yer alacağı, orjinal dizinin konusundan da belli. Mert Yazıcıoğlu ve Miray Daner, genç yaşlarına karşın, kanalın iddialı işinin yükünü sırtlanacaklar. İki yıldır konuşulan ancak bir türlü ekrana gelemeyen dizi, Kanal D’nin iddialı yapımları arasında yer alıyor.

Diziyle ilgili yeni gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız…