Ana sayfa Dizi Haberleri Bir tek Kara Sevda mı var sanıyorsunuz? Bazı dizilerimiz yurt dışında rekorlar kırıyor!

Bir tek Kara Sevda mı var sanıyorsunuz? Bazı dizilerimiz yurt dışında rekorlar kırıyor!

tarafından zk zk

Ülkemizde gösterilen diziler, sadece bizi değil, yabancı ülkelerde pek çok insanı etkisi altına alıyor.

Son yıllarda Türk dizilerine gösterilen rağbet her geçen gün büyürken, yeni ve sevindirici haberler de gelmeye devam ediyor.

Pek çok ülkede gösterilen dizilerimiz arasında bazıları var ki en çok talep edilen projeler arasına üst sıradan giriyorlar. Hatta reyting rekorları kırıyorlar.

Uluslararası alandaki başarılarıyla adından söz ettiren Anne, Vatanım Sensin, Poyraz Karayel, Kara Sevda gibi kimi dizilerimiz, 2018 yılında en çok izlenen 10 program içerisine girmeyi başardı.

Sina Koloğlu, Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde bu dizilerin kazandığı başarılarla ilgili bilgileri paylaştı.

Dünya çapında TV izlenme üzerine araştırmalar yapan bir kuruluş olan Eurodata TV’nin verilerini paylaşan Koloğlu’nun verdiği bilgiler dikkat çekti.

Bu verilere göre 14 yerli yapımımız 8 ülkeye dağıtılırken, Vahide Perçin, Cansu Dere ve Beren Gökyıldız’ın başrolünde oynadığı Anne dizisi, 4 ülkede ilk 10’a girmeyi başarmış durumda. Bu ülkeler Porto Riko, Kuzey Makedonya, Moğolistan ve Gürcistan…

Bir tek Kara Sevda mı var sanıyorsunuz? Bazı dizilerimiz yurt dışında rekorlar kırıyor! 7

Burak Özçivit ve Neslihan Atagül’ün başrolünde oynadıkları Kara Sevda dizisi de Kuzey Makedonya, Fas ve Hırvatistan’da ilk 10’a giren dizilerimiz.

Paramparça dizisi Kuzey Makedonya’da ise ilk 10 sıralamasında birinci sıraya yükselmeyi başarmış!

Sina Koloğlu’nun verdiği bilgiler arasında en çok Türk dizisinin yayınlandığı ülkenin ise Makedonya olduğu ortaya çıkmakta.

Makedonya’daki araştırmada ilk 10’a giren tam 7 dizimiz var: ‘Paramparça’, ‘Poyraz Karayel’, ‘Vatanım Sensin’, ‘Anne’, ‘Kara Sevda’, ‘Kördüğüm’ ve ‘Kalbimdeki Deniz’…

En yüksek izlenme oranına sahip dizi ise Star TV’de günlük dizi olarak yayını süren Beni Affet dizisi. Fas’ta açık olan 100 televizyonun 50’sinde Beni Affet dizisi izlenmiş!