Ana sayfa Dizi Haberleri Bir yanda Yasak Elma, diğer tarafta Gönül Dağı; her ikisinde de aynı sorun başladı!

Bir yanda Yasak Elma, diğer tarafta Gönül Dağı; her ikisinde de aynı sorun başladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında pazartesi akşamları yayınlanmakta olan Yasak Elma dizisinin 4. sezonu devam ediyor. Medyapım ve tüm dizi ekibi izleyicilerin ilgisinin düşmemesi için ellerinden geleni yapıyor. Dizi 85. bölümde ciddi bir değim süreci yaşadı. 5 oyuncu ayrıldı, yeni isimler peş peşe geldi.

Yasak Elma dizisinde önceki hafta da 103 bölümden itibaren yine büyük bir değişim dalgası yaşandı. 5 yıllık zaman atlaması yaşanan dizinin hikayesinde önemli değişimler üst üste geliyor. Bunun neden de izleyicilerin diziyi seyretmesi için onlara bir farklılık sunma çabası… Yasak Elma bunu çok iyi uygulayan bir yapım. Ancak bu da artık işe yaramamaya başlayacak.

Eda Ece, Şevval Sam, Nesrin Cavadzade, Berk Oktay, Erdal Özyağcılar ve Nilperi Şahinkaya’nın başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi artık zorlanıyor. İzleyiciler de sıkılmaya başladı. Çünkü 120 dakikayı aşan bölümleri doldurmak için artık senaryo ve sahneler sündürüldükçe sündürülüyor. Yani Yasak Elma’da ekip ne yaparsa yapsın artık zorlama olmaya başladı ve izleyiciler de bunu hissetmeye başladı.

Benzer bir durum Gönül Dağı dizisinde de bulunuyor. TRT1 ekranlarında izleyicilerle Cumartesi akşamları buluşan dizi, Anadolu insanının özelliklerini ekrana taşıyan bir yapım olarak öne çıktı.Hem oyuncu kadrosunun karakterlere çok uygun olması hem de hikayenin naifliği ve müzikler, izleyicileri mıknatıs gibi çekti.

Berk Atan ve Gülsim Ali’nin başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi gayet iyi ilerliyor, karakterler de fazla sırıtmadan işlerini yapıyor ve oyunculuk performanslarına da söylenecek bir söz. Ancak Yasak Elma dizisinde de yaşandığı gibi artık sahneler fazlasıyla uzatılıyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu konuyu köşe yazısında değerlendirdi. Koloğlu, “Yasak Elma’ devam etmek için çabalıyor. Geçişlerde uzun sahneler, işte Yıldız’ın annesine araç kullanmasını öğretmesi filan. Neyse ev ahalisi sıkıldı” diyerek benzer düşüncede olanlara hak verdi.

Koloğlu, Gönül Dağı dizisi için de benzer bir uyarıda bulundu ve şöyle yazdı: “TRT’de bir dizi var ‘Gönül Dağı’; ilk bölümlerde vardı bu samimiyet, kasaba günleri geçmişten bugüne… Sonra dizi haliyle, lastik gibi uzamaya başladı.”

Hem Yasak Elma hem de Gönül Dağı dizilerinde lastik gibi uzayan sahneler izleyiciler bir sorun olmaya başlıyor… Sina Koloğlu da bu durumu gözler önüne serdi.