Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Çukurova’da öyle hatalar yaptılar ki, bu kadar da olmaz!

Bir Zamanlar Çukurova’da öyle hatalar yaptılar ki, bu kadar da olmaz!

tarafından ker_def
Bir Zamanlar Çukurova dizisinin hayal kırıklığı yaratan yönleri!

Televizyon Gazetesi Analiz

atv ekranlarında 13 Eylül Perşembe akşamı izleyicilerle buluşan Bir Zamanlar Çukurova dizisiyle ilgili hatalar dikkatleri çekti.

Dizi her şeyden önce geçmiş yıllarda izleyicilerin aklında büyük iz bırakan Hanımın Çiftliği’ne bir hayli benziyor.

Dizinin Hanımın Çiftliği’nden farklı bir bakış açısı getirmemiş olması eleştiri konusu oldu.

Dizinin 1. bölümünü izleyenler sonraki bölümlerde neler olabileceğini de aslında tahmin ediyordur. Zira, dizinin ana karakterlerinin ne olup ne olmayacağı zaten kesin çizgilerle çizilmiş durumda.

Bunun sebebi 1. bölümde karakterler ile ilgili çok fazla bilgi verilmesi ve artık onların yollarının da çizilmiş olmasıydı.

Vahide Perçin’in canlandırdığı Hünkar karakterinin Demir’in çocuğunun olması isteği, zaten ilerleyen bölümlerde neyle karşılaşacağımıza bir örnek teşkil etti.

Dizi izleyenler sonraki bölümleri tahmin etmeye başladı bile… Zira ilk bölümden çizilen yollar sonraki bölümlerin tahmin edilmesini kolaylaştıracak.

Peki izleyici neler olacağını tahmin etmeye başladıktan sonra dizi çekiciliği nasıl sağlayacak?

Dizide samimiyet ve gerçeklik konuları da sorgulanmakta…

Ayrıca hikayeden izleyiciyi yoracak çok fazla ayrıntı da olduğu ortada…

Dizinin müziklerine yönelik de beklentilerin altında kaldığını söyleyebiliriz.

Dizi için önemli bir hazırlık yapıldı… Büyük bir plato kuruldu ve yüksek bütçeler kullanıldı.

Emek ve para harcandığı kesin ancak, bir Sen Anlat Karadeniz sonucu beklenmemesi gerektiği de ilk bölümle birlikte ortaya çıkmış oldu.

KISA HİKAYE

1970’li yıllarda, İstanbul’da evlenmeye hazırlanan iki gencin başına hiç hesaba katmadıkları bir olay gelir. Kader bu çifti, Adana’da Çukurova’nın uçsuz bucaksız coğrafyasına bırakıverir. Her şeye rağmen aşklarını yaşamaya kararlı bu çiftin kaderi, çiftliklerinde çalıştıkları Yaman ailesiyle tanıştıktan sonra sonsuza kadar değişir…

DİZİDEN DETAYLAR

Yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın sahibi olduğu Tims & B yapım’ın yapımını üstlendiği, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yapacağı, başrolünde Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek ve Uğur Güneş’in yer alacağı Bir Zamanlar Çukurova dizisi atv ekranları için hazırlandı.

1970’li yılların Türkiyesi’nde geçecek olan dizinin çekimleri için Adana’ya koca bir set kuruldu. Bir Zamanlar Çukurova’da dizisinin senaryosunun, Days Of Heaven (O Güzel Günler) isimli filmden esinlendiği görüldü. Bir Zamanlar Çukurova dizisi için çiftlik platosu kuruldu. Yaman çiftliği için 8 ay süren bir inşaat ve 450 kişilik profesyonel bir ekip çalıştı..