Ana sayfa Dizi Haberleri Bu kadar olur! Avlu dizisinde, o sahneyi izleyen herkesin, resmen boğazı düğümlendi!

Bu kadar olur! Avlu dizisinde, o sahneyi izleyen herkesin, resmen boğazı düğümlendi!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay
16. bölümü ile ekrana gelen Star TV’nin Avlu dizisine damgasını vuran sahnelerden birisi de Deniz’in mahkemeye çıktığı anlardı.

Deniz, Kudret’i öldürmeye tam teşebbüsten 20 yılla yargılandığı davanın mahkemesine gidiyordu.

Dizide Deniz karakterini oynayan Demet Evgar, mahkeme sahnelerinde yine oyunculuğuyla öyle bir döktürdü ki hem söylediği sözlerin içeriği hem de performansıyla çok çarpıcı bir sahneye imza attı.

Adalet konusundaki sözleri, sosyal medyada pek çok izleyici tarafından beğeni yağmuruna tutulurken, Deniz’in yaşadığı ve masumken onu bir suçluya dönüştüren durumu, herkesin içini daha çok yaktı.

Kızının katilinin elini kolunu sallayarak dolaştığını bilip yaşamak, Deniz için ciddi bir eziyet haline dönüştü.

Azra ile konuşmasında Alp’in ölmesini istemesinin tek nedeninin kızı olmadığı, başka kızlara da bunu yapacağını ve Naciye’nin kızının da aynı süreci yaşayacağını gördüğünü anlatan Deniz, izleyicilerin de içini yaktı.

Mahkemeye gittiğinde, suçsuz olarak girdiği cezaevinde geldiği süreci bir kaç kelimeyle o kadar güzel özetledi ki herkesin ağzı açık kaldı.

Deniz, “Yargılandığım suçlardan beraat ederek, 8 ayımı cezaevinde geçirdim ve aslında tam da bu sebeple kızımı kaybettim. Çünkü olmam gereken zaman, olmam gerektiği yerde değildim. Kızımı koruyamadım, kızım öldürüldü. Peki, şimdi bu durumda bu yeryüzünde bana bunun hesabını verecek kim var? Siz söyleyin, bir yer varsa siz söyleyin ben ona başvurayım!” sözleriyle, davaya bakan hakimin bile içini yaktı.

Bu kadar olur! Avlu dizisinde, o sahneyi izleyen herkesin, resmen boğazı düğümlendi! 8

“Kızımın katili dışarıda ve elini kolunu sallıya sallıya dolaşıyorsa ben sakin olamam ki. Benim sakinliğimi benim elimden alanlar, hiç ama hiç utanmadan, yüzleri zerre kadar kızarmadan beni katil olmakla suçluyorlar. İşte benim hayatımda adaletin geldiği son nokta. Bu sebeple kusura bakmayın hakim bey ama, benim cezamla ilgili o kitapta ne yazdığı, aslında umurumda değil, hiç umurumda değil!”

Deniz’in sözlerini dinlerken çok zorlandığı görülen Hakim’in, kararı verirken, yasalara uygun hareket etmek durumunda olsa da vicdanı nedeniyle de zor anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı.

Hakim, kararı açıkladı: ‘Adam öldürmeye tam teşebbüs suçunu işlediği sabit görüldüğünden, temyiz yolu açık olmak kaydı ile, Türk Ceza Kanununun 35. maddesine göre, 15 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir!”

Deniz, bu sözler üzerine tutmaya çalıştığı göz yaşlarını tutamadı ve muhtemelen diziyi izleyenlerin pek çoğu da sahneyi içi titreyerek izledi.

Bu kadar olur! Avlu dizisinde, o sahneyi izleyen herkesin, resmen boğazı düğümlendi! 9

Sosyal medyada yapılan bazı yorumlar bakın şöyleydi:

-Romalıların bir sözü vardır ”Gökyüzü yere düşse de bırak adalet yerini bulsun” şu sözde savcı ve zerrin gibilerin sonu çok ağır olacak ilahi adalet gelip birgün kapılarını çalacak

-O kadar doğru ki, adalet yok. Soğuk zindanlarda masum insanlar belkide hiç işlemedikleri suç için yatıyor parası olan elini kolunu sallaya sallaya geziyor

-Adaletsiz dünya ???? neden hic Adalet gelmiyor

-Adalet vicdan ile verilseydi belki daha adaletli olabilirdi Allah kahretsin denizim benim

-Bu nasıl bir oyunculuktur iliklerine kadar yaşatıyor bu dizi hiç bitmesin

-Son nokta koyup dik duran kadın demet evgar oyunculuğunuz büyüleyici!Bu dizi bitse bile demet evgar hep nokta koyup vardir!adelet vurgusu cok etkileyiciydi!suc ve ceza!!!!!

-Bu sadece bir dizi ama bunun gibi olaylarin ülkemizde yaşandığı gerçeği yüzümüze tokat gibi çarpıyor

İşte herkesin içini yakan o sahneler: