Ana sayfa Sosyal Medya Buğra Gülsoy, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için resmen canını dişine taktı!

Buğra Gülsoy, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için resmen canını dişine taktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan Uyanış Büyük Selçuklu isimli proje, oyuncularıyla olduğu kadar kostümleri ve hikayesiyle de dikkat çekecek. Akli Film’in yapımcılığını üstlendiği dizide Gürkan Uygun, Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Hatice Şendil, Cemal Toktaş, Leyla Lydia Tuğutlu ve Sevda Erginci rol alıyor. Diziye katılan son isim ise Arnavut oyuncu Nik Xhelilaj oldu.

Bir süredir çalışmaları devam eden dizinin tanıtımı da geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Ancak TRT1’in tanıtım fragmanında dizinin ismini belirtmemesi dikkat çekmişti.  Etkileyici bir tanıtım ile yayınlanan dizinin sloganı da dikkat çekici: Kılıcın parlattığı, kalemin aydınlattığı bir çağın öyküsü…

İşte Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ilk fragmanı:

TRT’nin bu iddialı projesi için oyuncular da kamera arkasında yoğun bir çaba harcamaktalar. Hem tüm oyunculara özel kostümler dikiliyor, provalar yapılıyor hem de oyuncuların at binme, kılıç kullanma gibi bir takım çalışmaları aralıksız sürüyor. Dizinin başrollerinden Buğra Gülsoy da bir süredir bu hazırlıkların içinde.

Hayranlarının ilk kez farklı bir rolde görecekleri Buğra Gülsoy’un geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşım dikkat çekmişti. Arkası dönük olarak çekilen fotoğrafında oyuncuya dönem kıyafeti giydirilmiş ve uzun saçlar eklenmişti. Buğra Gülsoy, son olarak ise dövüş teknikleri öğrendiği anlaşılan bir fotoğrafını paylaştı.

Buğra Gülsoy, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için resmen canını dişine taktı! 8

Buğra Gülsoy, bu fotoğrafıyla  instagram hesabından Melikşah karakterinden ilk paylaşımını yapmıştı. Oyuncunun karakterin hakkını verebilmek için sıkı bir çalışma yaptığı da ikinci paylaşımından anlaşılıyor. Devleti dönemini anlatan dizide hem taht mücadelesi ekrana gelecek hem de Haşhaşiler ile olan büyük savaşa değinilecek. Buğra Gülsoy için bir dönem dizisinde yer almak ve Sultan Melikşah gibi güçlü bir isme hayat vermek kariyerinde çok önemli bir adım. Bu nedenle oyuncu, yurtdışına satılması da muhtemel böylesi bir dönem dizisi için hazırlık aşamasını da sıkı tutuyor.

Buğra Gülsoy, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için resmen canını dişine taktı! 9