Ana sayfa Dizi Haberleri Buğra Gülsoy’dan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için büyük itiraf!

Buğra Gülsoy’dan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi için büyük itiraf!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları TRT1 ekranlarında yayınlanan ve izleyicilerin büyük heyecan duyduğu Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah karakterine Buğra Gülsoy hayat veriyor. Ünlü oyuncu, sosyal medyadan izleyicilerin kendisine yolladığı soruları yanıtladı.

Gülsoy, dizide en çok zorlandığı sahneyi anlattı. Dizinin ilk bölümünde yaşananların kendisine çok ağır geldiğini ifade eden Buğra Gülsoy, Melikşah’ın babası Sultan Alparslan ile çıktıkları fetih sırasında kendisini göstermeye çalışması, ardından eşi Başulu’nun Ahmet Sencer’i doğururken ölümü ve sonrasında da babası Alparslan’ın hain bir suikast sonucu ölmesinin üst üste geldiğini hatırlattı ve bu sahnenin kendisini duygusal olarak çok zorladığını söyledi.

Oyuncu, “Duygusal yoğunluğu çok fazla ve çok fazla geçişleri olan bir bloktu. Orada çok üzerine çalışmam gerekiyordu. Umarım hakkıyla çıkmıştır” dedi. Dizide rol aldığı için gururlu olduğunu ifade eden oyuncu, dev bir platonun içinde olduklarını hatırlattı.

Buğra Gülsoy, “Bir bütün olduk, bir aile olduk. Kostümünden makyajına… Karaktere girdiğiniz zaman ve bu setin içine geldiğiniz zaman, kendinizi çok güvende hissediyorsunuz. Sadece işimi yapmam, oynamam gerekiyor. Çok güzel tarihi işin içinde yer almak” şeklinde konuştu.

Mimarlık okuduğunu ifade eden Gülsoy, “Oyuncu olmasaydım mimarlığı seçerdim, çünkü diplomam var. Mimarlık mezunuyum, mimarlık okurken, tiyatro yapmaya başlamıştım. Sonrasında tiyatroya geçtim. Aslında mimarlık severek de okuduğum bir meslekti” diye konuştu.