Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Buket Aydın’ın çok üzüldüğü google’da öne çıkan kendisiyle ilgili haberin iç yüzü!

Buket Aydın’ın çok üzüldüğü google’da öne çıkan kendisiyle ilgili haberin iç yüzü!

tarafından ker_def
Kanal D Haber’de Demirören grubunun başa geçmesinden sonra büyük değişim yaşanmıştı.

Bu değişimlerden birisi de Kanal D Haber’in anchormeni olarak başarılı işler yapan Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’ın yerine NTV’nin spikerlerinden Buket Aydın’ın getirilmesiydi.

Hürriyet gazetesinden Hakan Gence’nin sorularını yanıtlayan Aydın, “Haberciliğin en altını da en tepesini de gördüm” ifadesini kullandı.

Aydın, yeni dönem hedeflerini ve hakkında merak edilenleri anlattığı röportajında hayattaki en büyük motivasyonunun, aynı zamanda en büyük düşmanı da olduğunu ve bunun da kaybetme korkusu olduğunu anlattı.

Hiçbir şeyin önüne tepsiyle gelmediğini anlatan Aydın, ” Bursalı bir ailenin kızıyım. Babam elektrik mühendisi. Annem ev hanımı. Babamın oradaki işlerinde problem yaşadıktan sonra İstanbul’a geldik. Burada var olma çabası benim için çok zordu. Sektöre girdiğimde tek bir tanıdığım bile yoktu” dedi.

33 yaşında Kanal D Haber sunuculuğunu elde eden Buket Aydın, bu dönemde haberciliğin zor olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Devamlı üzücü haberleri sunmak açısından zor. Ama bir açıdan da çok avantajlı çünkü o kadar fazla malzeme var ki. 60 dakika içinde 40 haber giriyoruz.Hangi memlekette bunu yaparsınız? ”

Röportajda en can alıcı nokta ise Ramazan Kurnaz’ın Kanal D haberden gönderilmesi konusuyla ilgiliydi.

Buket Aydın, bu haberlere çok üzüldüğünü anlattı:

Adınızı Google’da aradığımda medya sitelerinde karşıma çıkan konu başlıklarından biri de “Buket ve reyting krizi” haberleri oluyor. İşin aslı nedir?
Bu konu hakkında ilk ve son kez konuşuyorum. Ben Kanal D’nin Demirören Medya’ya geçmesiyle transfer olmuş isimlerden biriyim. Haberlerde adı geçen Ramazan Kurnaz da aynı şekilde Show Haber’den buraya transfer oldu. Birbirimizi tanımıyorduk. İşe başladığımızda tanıştık. Ne kavgamız, ne tartışmamız ne de iddia edildiği gibi benim yönetime bir şikâyetim oldu. Onun gitmesi; reytingle ya da onun bana, benim ona söylediğim bir şeyle de alakalı değil. Çünkü reytingden dolayı gitseydi en az bir yıl sonra giderdi. Mehmet Ali Birand’ın bile reytingleri ilk bir yıl yerine oturmamıştı. Mayısta gelmiş bir insanı, yönetim haziranda reytingden dolayı neden göndersin?

Bu haberlere üzüldünüz mü?

Evet, çok üzüldüm. Haber koordinatörü olarak alınan birinin ayrılığı, yönetimsel bir karardır. Bir açıklama yapmadığım için hikâyeler yazıldı ve herkes bunu doğru kabul edip paylaştı. Olmayan bir şeydi.