Ana sayfa Sosyal Medya Burak Sevinç hayranlarına müjde; Hacı Bayram Veli yakında, beklemede kalın!…

Burak Sevinç hayranlarına müjde; Hacı Bayram Veli yakında, beklemede kalın!…

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- En son TV8’de yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde konuk oyuncu olarak rol alan ünlü oyuncu Burak Sevinç’in baş rolünde yer aldığı TRT için çekilen Hacı Bayram Veli Aşkın Yolculuğu dizisi çok yakında ekranlara gelecek.

TRT’nin sevilen yapımı Yunus Emre Aşkın Yolculuğu’nun ardından Hacı Bayram Veli’nin hayatının anlatıldığı serinin ikinci dizisinin çekimleri Tekden Film’in yapımcılığında, İstanbul Kartal’da kurulan özel platoda yapıldı.

Burak Sevinç’in ‘Hacı Bayram Veli’ karakteriyle baş rolde olduğu 26 bölümlük dizide, Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram Veli olmasının serüveni anlatılıyor.

Çekimleri 5 ayda tamamlanan dizinin çok yakında izleyiciyle buluşacağı haberini Burak Sevinç instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Burak Sevinç hayranlarına müjde; Hacı Bayram Veli yakında, beklemede kalın!... 64

Hacı Bayram Veli, ünlü oyuncunun aynı zamanda ilk dönem dizisi olma özelliğini taşıyor. Burak Sevinç dizide çok farklı bir imajla izleyici karşısına çıkıyor.  1352 doğumlu olan ünlü şairi canlandıran oyuncu rolü için yeni bir imaj yaparak ilk kez bu kadar uzun sakallara sahip oldu.

“Sakallarımı ilk defa bu kadar uzattım” diye konuşan oyuncu, uzun sakalları ve bıyıkları ile hayranlarını fazlası ile şaşırttı. Burak Sevinç, dizi içinde karakterin yaşlandığı dönemde makyaj ile imajının da bir hayli değişeceğini anlattı.

Kendisi için değişik bir süreç yaşandığını ve çok ilginç olduğunu anlatan oyuncu, “Deneyimlemek istediğim bir proje. Bu işte kılıç kalkan yok. Bu iş bambaşka. Manevi tarafı çok ağır. Mental olarak bir oyuncuyu çok zorlayan bir iş. Açıkçası çok zorlanıyorum. Ama bir oyuncu olarak büyük sevinç duyuyorum ” açıklamasını yapmıştı.

Kostümleri giydikten sonra hikayede anlatılan dönemi yaşamaya başladığını anlatan oyuncu, “İlginç bir şekilde ben oyunculuk okumadım. Daha çok hissiyatımla, karaktere bürünmeye çalışıyorum. Kostüm çok yardımcı oluyor. Plato çok güzel yapıldı, o dönemi gerçekten yansıtıyor. Otomatik olarak sahneye girmeye çalışıyorum” şeklinde konuşmuştu.