Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Burak Sevinç, Kırmızı Oda dizisi üzerinden sektöre çok önemli bir mesaj çaktı!

Burak Sevinç, Kırmızı Oda dizisi üzerinden sektöre çok önemli bir mesaj çaktı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Yeni sezonda dikkat çeken diziler arasında Kırmızı Oda başta geliyor. Cuma akşamları TV8’de yayınlanan dizinin hikayesinin gerçek olması da izleyiciyi çeken bir yönü. Binnur Kaya’nın Doktor Hanım rolüyle yer aldığı dizide Tülin Özen, Burak Sevinç ve Meriç Aral da dizinin hikayesinin ana karakterleri. Ancak Meriç Aral’ın oynadığı Ayşe, Burak Sevinç’in oynadığı Deniz’e aşık olunca, klinikten ayrıldı.

Çünkü Tülin Özen’in hayat verdiği Piraye ve Deniz aşkı başlamıştı. Diziye konuk oyuncuların yer aldığı karakterler gelip gidiyor ama ana kadronun da gidebileceğini kimse düşünmemişti. Aslında tüm karakterlerin hikayelerine de zaman içinde yer verileceği, Ayşe’nin Doktor Hanım’a hayat hikayesini anlatmasıyla ortaya çıktı.

İlerleyen süreçte tüm karakterler daha derinlemesine işlenecek. Bu arada dizinin takipçileri için sete giden ve Youtube’da Dizi Doktoru isimli kanalda röportajlar yapan Oya Doğan, Burak Sevinç ile de konuştu.

Burak Sevinç, Kırmızı Oda dizisi üzerinden sektöre çok önemli bir mesaj çaktı! 8

“Senaryoyu aldığımda çok heyecanlandım”

Röportajda ilk olarak Kırmızı Oda dizisinin hikayesinden çok etkilendiğini anlatan Burak Sevinç, “İlk kez böyle bir şey deneniyor senaryo ve hikaye anlamında. Ben çok merak ettim. Çünkü oyunculuktan ziyade ben çok iyi bir izleyiciyim. Gerçek hikayelerden uyarlanıyor olması, bunları izleyiciye sunuyor olmamız beni daha çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Özellikle Doktor Hanım’ın karşısındaki danışanlarına iletmeye çalıştığı cümleleri görünce herkese bir faydası olacağını düşündüğünü, böyle bir dizide yer alacağı düşüncesinin kendisini adeta titrettiğini belirtti oyuncu.

İnsanların Kırmızı Oda dizisinden sonra psikologlara daha çok gitmeye başladıklarını sosyal medyadan yapılan yorumlardan ve çevresinden duyduğunu da dile getirdi…

Burak Sevinç, Kırmızı Oda dizisi üzerinden sektöre çok önemli bir mesaj çaktı! 9

“Sektörü dört-beş hikaye ile sınırlandırmamak gerek!”

Burak Sevinç, “Bu tarz bir işin, iki kişinin karşılıklı oturup saatlerce konuşmasının insanı yorabilecek bir tarafı vardı ama bu işte hiç öyle olmadı” diyerek sektörün de daha cesur olması gerektiği ve farklı hikayeler ve senaryolar geliştirmesinde Kırmızı Oda’nın bir öncü olduğuna vurgu yaptı.

Sevinç, “Hiç korkmadan bir çok şey yapabiliriz bence dizi, hikaye üretmek anlamında. Dört beş hikaye ile sınırlandırmamak gerekiyor sektörümüzü. Örneklerinden birisi olmamız bizim çok hoşumuza gidiyor” ifadesini kullandı.

Yönetmen, oyuncular ve ekip arkadaşlarıyla birlikte çok iyi bir ekiple çalıştıklarını da sözlerine ekleyen oyuncu, son olarak dizideki Piraye ve Deniz ilişkisi için spoi vermemeye çalışarak şunları söyledi:

“Piraye ve Deniz’in geçmişi çok başka!”

“Bir süre sonra hikayelere gireceğiz. Aslında Piraye ve Deniz’in yıllardır ne kadar samimi, ne kadar dost, ne kadar güzel anlaştıklarını seyirciye biraz gösterseydik, daha tatlı gidebilecekti. Biraz sanki hızlı başlamış gibi geldi seyirciye ama biz karakterler olarak, ben Deniz, o Piraye olarak yıllardır ne yaşadığımızı , birbirimizle olan ilişkiyi bildiğimiz için, bize bu ilişki çok rahat geliyor. Yani seyirciye hızlı geldiği gibi bize gelmiyor açıkçası.”