Ana sayfa TV Programları Büyük ödül kimin oldu? Zuhal Topal’la Sofrada 145. Bölüm

Büyük ödül kimin oldu? Zuhal Topal’la Sofrada 145. Bölüm

tarafından ker_def

Zuhal Topal’la Sofrada programının bu haftaki son bölümünde Muhabbet Hanım ve gelini Özbek asıllı Milana yarıştı. Fox TV’de hafta içi her gün yayınlanan yarışmanın son gününde Milana gelin, kendi yöresine ait bazı yemekler de yaptı.

Gerilim ve heyecanın arttığı final gününde kayınvalideler Milana’nın yemeklerini yine kıyasıya eleştirdi. Taktik yapıp kendi gelinlerini birinci çıkarmaya çalışan kayınvalideler, son gün masada gelinin tüm özenine karşın eleştirileriyle tartışmaya neden oldu.

Gelinin yemeklerini sırf eleştirmiş olmak için eleştirdikleri anlaşılan kayınvalidelere Zuhal Topal da tepki verdi.

Milana gelinin menüsü şöyle:

Tavuklu yeşil kabak çorbası
Buharda Özbek Mantısı
Samsa
Özbek pilavı
Çoban salata
Ayva tatlısı

Kayınvalidelerin yemeklere yorumlar nasıl oldu?
Çorbaya Nuray hanım “Değişik bir şey geldi ağzıma” diyerek beğenmediğini belirtti. Beğenmeyen ama neden beğenmediğini açıklayamayan Nuray Hanım’ın “Belki de tuzu yok” sözleri üzerine Zuhal Topal, duruma şaşırıp “Belki de şarjın bitti, ya da biz bittik! Bir şey bulamadın Nuray abla hadi hadi…” diyerek duruma kızdı.

Nazmiye Hanım’ın çorbadaki tavuğun bayat olabileceği şeklindeki eleştirisi de yine hayretle karşılandı.

Emine Hanım’ın da sebze ile tavuğun aynı anda çorbada yer almasını eleştirirken masa iyice gerildi. Zuhal Topal, bu yorumlara çok şaşırırken Perihan Hanım’ın içinde havuç olmasını eleştirmesi de Topal’ı kızdırdı. “Sizi ne ilgilendiriyor içine ne konulduğu” diyen Zuhal Topal, çorbanın beğenilmeyecek hiç bir tarafı olmadığını da vurguladı.

Bilmediği yemeğe yorum yapınca, Zuhal Topal sinirlendi!
Ara sıcakta servis edilen Samsa tuzlu bulunurken, içine kıyma konulması eleştirildi. Ancak Milana gelin, kendi yörelerinin meşhur yiyeceği olan Samsa’nın kıymalı yapılacağını söyledi. Kayınvalideler mantının da kıymalı olduğunu söyleyip “Patatesli olsaydı” şeklinde olmadık bir eleştiri getirince Zuhal Topal çok sinirlendi ve bu şekilde bir yorum yapılamayacağını belirtti. Kayınvalideler yine de kusur bulmak için adeta yarıştı. Hiç yemedikleri Samsa’ya bir sürü yorum yaptılar. Topal, orjinalinin böyle olduğunu söyleyince de “Kuru olmuş” diyerek eleştirdiler.

Buharda Özbek mantısı daPerihan Hanım tarafından pişmemiş olarak değerlendirilince masada yine tartışma başladı. Muhabbet Hanım, 45 dk piştiğini söylemesine karşılık Perihan Hanım ısrar etti ve masa gerildi. Mantı biraz tuzlu olarak değerlendirildi.

Ana yemekte Özbek pilavı ve salata servis edildi. Emine Hanım pilavın tuzlu ve etinin pişmediğini söyledi. Pilavın özelliği olan Zira isimli baharatın tadını kayınvalideler beğenmedi. Nazmiye Hanım dışında diğer kayınvalideler ‘pilav pişmemiş, et kuru kalmış’ vs şeklinde eleştiriler getirip beğenmediklerini söylediler.

Ette biraz kuruluk olduğunu Zuhal Topal da kabul etti ama yine de etin piştiğini, pilavın da çok lezzetli olduğunu belirtti.

Salatanın tabağa az konulması da kayınvalideleri kızdırdı. Milana gelin, zaten yemediklerini tadımlık olduğunu söylese de eleştiri konusu olmaktan kurtulamadı.

Ayva tatlısını kayınvalideler komposto tadında bularak istenen lezzeti de alamadıklarını belirttiler. Zuhal Topal da biraz fazla piştiğini ve renginin normalde daha kırmızımsı olduğunu ifade etti.

Milana geline kaç puan verdiler?
Perihan Hanım 3

Emine Hanım 3

Nuray Hanım 3

Nazmiye Hanım 4

Haftanın birincisi hangi gelin oldu?
Haftanın 5.si Hilal gelin oldu. 18 puan aldı.

Milana ve İpek 20 puan aldılar ve 3. ve 4. oldular.

Özge 23 puan aldı ve 2. oldu.

Merve gelin ise 25 puanla 1. oldu.