Ana sayfa Dizi Haberleri Can Yaman, büyük sınava yeni başlıyor! Kıvanç Tatlıtuğ örneğini unutmasın!

Can Yaman, büyük sınava yeni başlıyor! Kıvanç Tatlıtuğ örneğini unutmasın!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Ünlü oyuncu Can Yaman, Dolunay dizisi ile adını duyurduktan sonra Erkenci Kuş ile parladı… Büyük bir üne kavuştu. Birçok Türk oyuncunun hayalini bile kuramayacağı bir noktaya erişti. Türkiye’de Can Yaman hayranlığı o kadar da güçlü değil… Can Yaman’ın gittiği yerler, gezdiği sokaklar Türk hayranları ile dolup taşmıyor… Can Yaman’ın dizileri de Türk dizi izleyicisi için örneğini birçok kez gördüğü yapımlar… Can Yaman, bir Türk dizi izleyicisi için Kıvanç Tatlıtuğ değil… Neden Kıvanç Tatlıtuğ ile kıyasladık hemen altını dolduralım.

Kıvanç Tatlıtuğ, mankenlikten oyunculuğa geçen bir isim. Yani popüler kültürden beslenen birisi. Ancak ne magazin delisi oldu, ne karakterini aşağılara çekecek tavırlar sergiledi. Kıvanç Tatlıtuğ, hep kendisine yatırım yaptı. Fiziğine yatırım yaptı. Stline yatırım yaptı. Ama hepsinden önemlisi de oyunculuğuna yatırım yaptı.

Kıvanç Tatlıtuğ’un rollerini izleyici bir farklı gözle izliyor. Yani onun bir popüler kültür ürünü olduğunu biliyor, ama o kültürün içinde kendisini geliştiren ve kendisine ait bir yer edinen birisi olarak konumluyor.

Can Yaman henüz bu noktada değil. Dolunay dizisi ve ardından Erkenci Kuş ile gelen müthiş bir popülerlik kazandı. Türkiye dışında daha da çok sevildi, peşinden farklı ülkelerden hayranlarını koşturan birisi oldu.

Can Yaman, büyük sınava yeni başlıyor! Kıvanç Tatlıtuğ örneğini unutmasın! 7

Ama asıl sınavı şimdi başlıyor… Şu ana kadar popüler kültürden beslenmiş ve yıldızını parlatmış olabilir. Bay Yanlış dizisi büyük bir sınav olacak. Çünkü artık oyunculuk konusunda da kendisini geliştirmesi ve bunu da ispat etmesi gerekiyor.

İzleyici hem fiziğinden hem de stilinden yeterince etkilendi. Sırada oyunculuk başarısından etkilenmesi ve onu popüler kültür içinde farklı bir noktada konumlaması gerekiyor.

Aynı Kıvanç Tatlıtuğ’un yaptığı gibi…

Can Yaman, İtalyan Lisesi’nde okumuş, hukuk fakültesi bitirmiş, eğitimli birisi. Yani kendisine yatırım yapabilecek her türlü donanıma sahip.

Dans dersleri alması, İspanyolca öğrenmesi oldukça dikkat çeken çabalar. Ancak, Bay Yanlış dizisinin bir Erkenci Kuş benzeri olmaması, oyunculuğu ile akıllara yazılabilmesi için mesleğine yatırım yapması şart.

Can Yaman şayet Kıvanç Tatlıtuğ gibi ‘ben oldum’ demez ise, hep üstüne ekleyerek ilerleyebilir ise uzun yıllar bu popülerliğini koruyacaktır.