Ana sayfa Dizi Haberleri Çarpışma dizisinde izleyicinin aklıyla dalga geçiliyor! Hatadan dönülmezse Kıvanç Tatlıtuğ bile kurtaramaz!

Çarpışma dizisinde izleyicinin aklıyla dalga geçiliyor! Hatadan dönülmezse Kıvanç Tatlıtuğ bile kurtaramaz!

tarafından ker_def
Çarpışma dizisinde aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?

Show TV ekranında 6. bölümü 27 Aralık Perşembe günü ekrana gelen Çarpışma dizisinde izleyicileri rahatsız eden bir durum var.

Televizyon Gazetesi Detay

Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Onur Saylak, Alperen Duymaz ve Melisa Aslı Pamuk’un başrollerinde yer aldığı Çarpışma dizisinin 6. bölümünde hem dikkat çeken sahneler vardı hem de ekran başındaki izleyicileri rahatsız eden detaylar…

Öncelikle kısa bir özet geçelim; Kadir Adalı’nın büyük oyunu pahalıya patladı. Adalı, Veli’yi tuzağa düşürmek isterken, kendisi tuzağa düştü. Veli, zorla Zeynep’e silah tutturdu ve birlikte Galip’i vurdular. Galip yere serilirken, Kadir Adalı sokakta feci dayak yedi. Zeynep ise kocasını öldürmenin pişmanlığı içindeydi. Küçük Aylin, Veli’nin hayatını kurtardı ama bu babasının ölümüne yol açtı. Yakup ile Kerem arasındaki kavgada yaralanan Kerem ise Cemre sayesinde hayata tutundu.

Senaryosunu Ali Aydın’ın yazdığı dizinin 6. bölümünde izleyicileri rahatsız eden konu ise flashbackler ile geçmişe dönülmesiydi.

Yıllar önce ağabey olarak bildiği Veli’nin uyuşturucu satıcılarına kuryelik yaptığını öğrenen Kadir Adalı, şip şak onu yakaladı. Senaryonun bu noktada açık verdiğini söyleyebiliriz. Çünkü Onur Saylak’ın muhteşem performans sergilediği Veli karakterinin şu anki zeka yapısı ile polis iken ki zeka yapısı birbirini tutmuyor.

Bir kere bu kadar akıllı ve içten pazarlıklı hatta planlı bir Veli karakterinin, uyuşturucu kuryeliği konusunda Kadir Adalı’ya çok basit şekilde yakalanması saçmaydı.

Çarpışma dizisinde izleyicinin aklıyla dalga geçiliyor! Hatadan dönülmezse Kıvanç Tatlıtuğ bile kurtaramaz! 8

Bunun yanı sıra ailesinin uyuşturucu satıcıları tarafından öldürülmesi konusu da pek akla yatkın gelmedi. Veli’nin dizide yansıtılan eski halleri ile yeni halleri arasında ciddi tutarsızlıklar var.

Sanki ailesinin ölüm vakası sonrasında Veli’ye göklerden bir dokunuş yapılmış ve bambaşka bir adama dönüşmüş. Çünkü polislik zamanındaki Veli ne kadar ahmak ise, cani Veli o kadar akıllı…

Veli karakterindeki bu tutarsızlık 6. bölümde çok net şekilde ortaya çıktı. Dizideki her olay dönüp dolaşıp Veli’nin kazanmasına çıkıyor.

Madem Veli bu kadar meziyetli bir adamdı uyuşturucu satıcılarının ailesini bu şekilde harcaması riskini neden alsın ki? Başka bir plan yapabilir, farklı bir yol izleyebilir, bir aracı kullanabilir vb. gibi türlü numaralara başvurabilirdi.

Polislik zamanlarındaki Veli karakteri ile, şimdiki suç örgütü lideri Veli karakteri arasında ciddi tutarsızlıklar var. Bir insan beyaz iken aniden siyah nasıl olabilir?

Geçmişte ahmak iken nasıl bu kadar akıllı olabilir?

Peki ya Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı Kadir Adalı’ya ne demeli…

Tamam, Kıvanç harika bir oyunculuk sergiliyor ama bu karakterde de tutarsızlık yok mu?

Veli dememiş miydi, en az kendisi kadar tehlikeli, akıllı birisi Kadir Adalı…

Hani Kadir Adalı çok iyi bir polisti?

Hani emniyetin göz bebeğiydi?

Hani Veli ile denk bir akla sahipti?

Veli ile Kadir’in güçlerinin, akıllarının, deliliklerinin birbirine denk olduğunu bize anlatan senarist, 6. bölümde izleyicileri rahatsız eden bir görüntünün ortaya çıkmasına sebep oldu.

Kadir Adalı imajı yıkıldı…

Plan yapan ve kazanacağını iddia eden Adalı, yine gitti Veli’nin avucunun içine girdi.

Ahmaklıktan akıllılığa terfi eden Veli…

Akıllılıktan ahmaklığa düşen Kadir…

6. bölüm sonunda ekrandaki tablo bu…

Çarpışma dizisinde izleyicinin aklıyla dalga geçiliyor! Hatadan dönülmezse Kıvanç Tatlıtuğ bile kurtaramaz! 9

Çarpışma dizisinin senaryo yazarının izleyicinin aklıyla dalga geçmemesi lazım.

Kadir Adalı sanki bu diziye hep kaybeden olarak gelmiş… Hayatının her anında kaybetmiş, polislikte başarılı olmuş, göz bebeği olmuş ama her hamlesinde Veli’ye kaybetmeye devam ediyor. Adalı, ne yaparsa yapsın Veli onun önünde yer alıyor. Peki bu durumda Veli ile Kadir nasıl oluyor da güç merkezleri oluyor? Dizide bize Veli ve Kadir’in güç merkezleri olduğu söyleniyor ama fiiliyatta Veli, Kadir’i her seferinde ezikliyor…

Şayet Kadir Adalı her seferinde Veli tarafından eziklenecek ise biz niye ekran başına geçiyoruz ki?

Bu şekildeki bir Kadir Adalı karakteri ile Çarpışma dizisinin çok uzun yol alacağını düşünenler çok yanılır…

Kıvanç Tatlıtuğ’un karizması ve muhteşem oyunculuğu olmasaydı Kadir Adalı çoktan harcanmıştı…

Kimse her oltaya düşen, her seferinde ahmak yerine konular bir karakteri kahraman bilip de ekran karşısında oturmak istemez.