Ana sayfa Dizi Haberleri Cemal Toktaş, Nizamı Alem dizisine güçlü bir karakterle katıldı!

Cemal Toktaş, Nizamı Alem dizisine güçlü bir karakterle katıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Nizamı Alem dizisi yakında çekimlere başlıyor. Temmuz sonu itibariyle ekibin hazırlanan pilatoda buluşması ve çekimlerin başlaması öngörülüyor. Diziye katılan isimlere de her geçen gün yenileri ekleniyor. Yeni sezonun en iddialı yapımlarından olan Nizamı Alem, Selçuklu İmparatorluğu dönemini anlatacak.

Akli Film’in hazırlıklarını sürdürdüğü dizinin oyuncu kadrosu çok iddialı isimlerden kuruldu. Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Sevda Erginci, Leyla Lydia Tuğutlu’nun yanı sıra, Gürkan Uygun ve İlhan Şen’in dizide yer alacağı ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre Cemal Toktaş da dizide rol alacak. Dönemin Büyük İslam alimi İmam Gazali rolü ile ekranda izleyici karşısına geçecek olan Cemal Toktaş adına çok etkileyici ve özel bir rol olacak.

2003 yılından bu yana ekranlarde yer almakta olan Cemal Toktaş, birçok dizide boy gösterdi. Sıla dizisindeki Azad olarak büyük dikkat çeken oyuncu, en son 2019 yılında Vurgun dizisinde rol almıştı.

İmam Gazali kimdir?

Cemal Toktaş, Nizamı Alem dizisine güçlü bir karakterle katıldı! 7

İmam-ı Gazalî, bugün bir kısmı İran toprakları içinde kalan Horasan’ın Tûs şehrinde hicri 450 tarihinde (M. 1058) doğmuştur.

İlk öğrenimini Tus şehrinde Ahmed b. Muhammed er-Razikâni’den, daha sonra Cürcan şehrine giderek Ebû Nasr el-İsmaili’den eğitim görmüş daha sonra 28 yaşına kadar Nişabur Nizamiye Medresesi’nde ilim öğrenimi görmüştür.

1091 yılında Bağdat’taki Nizamiye Medresesi’nin Baş Müderrisliği’ne tayin edildi. Burada bilgisi ve edindiği öğrenci topluluğuyla kısa sürede ün ve saygınlık kazandı.Gazzâlî 1111 (Hicri 505) yılında doğum yeri olan İran’ın Tus şehrinde vefat etti.