Ana sayfa Dizi Haberleri Çiftlik Bank skandalını anlatan Tosun dizisinde Tosun’u oynayacak kişi belli oldu!

Çiftlik Bank skandalını anlatan Tosun dizisinde Tosun’u oynayacak kişi belli oldu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Çiftlik Bank isimli bir platform kurarak binlerce kişiyi dolandıran ve milyonlarca dolar ile ortadan kaybolan Mehmet Aydın’ın hayatını konu olan dizi, Exxen için çekilecek. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu dijital platformun iddialı yapımlarından birisi olan Exxen’in yeni projesinde Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ı oynayacak oyuncu da belli oldu!

Saadet zinciri oluşturarak insanları dolandırıp Türkiye’den kaçan Mehmet Aydın, hala aranmakta. Konuyla ilgili pek çok haber hala gündeme gelirken, dolandırıcılık hikayesi de kitaplara konu oldu. Sonunda olay, bir diziye de konu ediliyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın twitter’da verdiği bilgiye göre, Çiftlik Bank skandalının hikayesi 6 bölümlük mini bir dizi olacak. Tosun isimli dizinin yönetmenliğini Özer Feyzioğlu yapıyor ve aynı zamanda senaryoyu da yazacak.

Dizinin yapımcılığını ise daha önce Müslüm, Ayla, Naim filmlerinin hayat hikâyelerini sinemaya uyarlayan Dijital Sanatlar üstleniyor.

Çiftlik Bank skandalını anlatan Tosun dizisinde Tosun'u oynayacak kişi belli oldu! 8
(Utku Çorbacı)

Bir süredir cast çalışmaları devam eden dizide Mehmet Aydın’ı Utku Çorbacı’nın oynayacağı bilgisi verilmekte. Bu arada diziye Yetkin Dikinciler’in katıldığı da belirtiliyor. Çekimlerin ise yaz ortasında başlaması planlanmakta!

Çiftlik Bank skandalını anlatan Tosun dizisinde Tosun'u oynayacak kişi belli oldu! 9

Mehmet Aydın Hakkında:

1991 Bursa doğumlu Mehmet Aydın, Ağustos 2016’da merkezi Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurmuştu. Mart 2018’de is şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şirkete üye olan 81 bin kişiden toplanan 511 milyon lirayı alan Mehmet Aydın kayıplara karıştı.

Aydın’ın Uruguay’a gittiği öğrenilirken, “nitelikli dolandırıcılık” suçlusu olarak Türkiye’ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı. 2019 yılının Ocak ayında Interpol’ün en çok arananlar listesine eklendi ancak hala bulunamadı!

Bu arada bir başka gelişme daha yaşandı. 18 Nisan 2020’de resmi gazetede yayınlanan infaz kararnamesi ile Çiftlikbank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın infaz indiriminden yararlanamayacağı belirtildi.