Ana sayfa Güncel Haberler CNN Türk’ten ayrıldı, Haber Global’e katıldı!

CNN Türk’ten ayrıldı, Haber Global’e katıldı!

tarafından ker_def

CNN Türk’ten ayrılmıştı; o isim Haber Global’e katıldı!

Birçok ünlü gazeteci ve televizyoncuyu bünyesine katarak sektöre iddialı bir giriş yapan Azerbaycan sermayeli Haber Global, deneyimli bir isimle anlaştı.

Haber Global kadrosuna katılan son isim CNN Türk ile yollarını ayıran Ece Eliboloğlu Çalık oldu.

Deneyimli televizyoncu 2008-2015 yılları arasında Cnn Türk’te yayınlanan Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5n1k programının yapımcılığını üstlendikten sonra, Kanal D haber ve Cnn Türk ekonomi servisinde editörlük yaptı.

Çalık, Haber Global’de editör olarak çalışmaya devam edecek.

ECE ELİBOLOĞLU ÇALIK KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi’ne 2004 yılında giriş yaptı. Çift Ana Dal yaparak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden başarı ile mezun oldu. 2006 yılında Kanal D’nin Arşiv bölümünde ve Cnn Türk Haber Merkezi’nde staj yaptı. 2007 yılında Soner Yalçın ve Cüneyt Özdemir’in yapım şirketi olan Project’te Muhabir Asistanı olarak girdi. 2008 yılında yoluna Dipnot Production’da Cüneyt Özdemir ile muhabir olarak devam etti. 2008-2015 yılları arasında Cnn Türk’te yayınlanan 5n1k programında birçok haber dosyasına imza attı.

2013-2015 yılları arasında 5n1k programının yapımcılığını üstlendi. 2009 yılında Cüneyt Özdemir’in kaleme aldığı “Önemli İşler Dairesi” isimli kitabının araştırmalarını ve editörlüğünü yaptı. 2009 yılında 4 yıl boyunca Cnn Türk’te yayınlanan Sabancı Vakfı’nın katkıları ile Fark Yaratanlar isimli programın muhabirliğini ve metin yazarlığını yaptı. 2009 yılında Trt Türk’te yayınlanan Kentler ve Gölgeler programının yapım ekibinde yer aldı. 2010 yılında bir Avrupa Birliği Hibe Programı olan ve Cnn Türk’te yayınlanan “Kulaktan Kulağa AB” isimli 4 bölümlük belgeselin metin yazarlığını yaptı. 2012 yılında Cnn Türk’te yayınlanan Cüneyt Özdemir ile Soru-Yorum programının yapımcılığını üstlendi. 2012-2015 yılları arasında Dipnot.tv ve Türkiye’nin ilk digital dergisi olan Dipnot Tablet’in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.’Kalebodur ile Mimarlar Konuşuyor’ sayfasını hazırladı.

2014-2015 yılları arasında 3 dönem Kadir Has Üniversitesi’nde yapımcılık ve reji yönetimi konusunda eğitimler verdi. Eylül 2015’te Cnn Türk’te Ekonomi departmanına editör olarak geçti, “Ah Şu Kilolar”, “Ah Şu Ergenler” belgesellerinin yapımcılığını üstlendi. Yine Cnn Türk’te yayınlanan “Yaşamın Kimyası” isimli programın yapımcılığını, editörlüğünü yaptı. Önemli firmaların sahipleri ile görüşüp fabrikalarında röportaj gerçekleştirdi. 2017’de Ahmet Hakan döneminde Kanal D habere transfer oldu ve editörlük yaptı.