Ana sayfa Dizi Haberleri Çoban Yıldızı dizisi neden bitirildi? Reyting mi yoksa arka planda yaşananlar mı?

Çoban Yıldızı dizisi neden bitirildi? Reyting mi yoksa arka planda yaşananlar mı?

tarafından ker_def

Çoban Yıldızı dizisi neden bitirildi? Reyting mi yoksa arka planda yaşananlar mı? 7

‘Zamanın iki yüzü vardır, iki boyutu… Uzunluğunu, güneşin seyri belirliyor. Genişliğini ise tutkular’ diyor Lübnanlı yazar Amin Maalouf(Emin Maluf)… Yaşam için geçerli olan bu sözü dizilere uyarlayacak olursak, ‘Dizilerde zamanın iki yüzü vardır, iki boyutu” diyen Güleroğlu, dizilerin uzun süre yayında kalmasını reytinglerin belirlediğine vurgu yaparak, “İçerik genişliğini ise senaryoya hükmedenlerin tutkuları’ diyebiliriz rahatlıkla. Gerçekten de diziler dünyasında öyle finaller yaşanıyor ki, böylesi bir sözle yorumlanmayı fazlasıyla hak ediyorlar. Nasıl ki, sağ gösterip sol vururcasına sezon finalinden vedaya geçiş yapan ve gerekçesine açıklık getirmeyerek yarım yamalak noktayı koyan ‘Çoban Yıldızı’ da bunlardan biri” ifadesini kullandı.

” Öyle ya, ağalı-töreli işlerin ekmeğini uzunca süre yiyen kanalın aynı yolun yolcusu olan ‘Çoban Yıldızı’ndan vazgeçmesi pek mantıklı durmuyordu” diyen Anibal Güleroğlu, Çoban Yıldızı dizisinin final yapması ile ilgili görüşlerini şöyle devam etti:

“Dolayısıyla bu iddiaların yine bir magazin parlatması olma ihtimali yüksekti. Lakin bölümlerin performanslarının gerilediği de göze çarpan bir olumsuzluk olarak orta yerdeydi ve final durumu ‘Çoban Yıldızı’nın gerçeği oldu. Bu gerçeğin düşündürdüğü baş konu, hiç şüphesiz final kararının gerekçesi! Gerçek sebep reyting mi, yoksa arka planda yaşananlar mı?