Ana sayfa Dizi Haberleri Çocuklar Duymasın’ın Yasemin’i dizi sektörüne damga üstüne damga vuruyor!

Çocuklar Duymasın’ın Yasemin’i dizi sektörüne damga üstüne damga vuruyor!

tarafından ker_def
Çocuklar Duymasın’ın Yasemin’i Meriç Acemi sen neymişsin böyle!

Çocuklar Duymasın dizisinde sekreter Yasemin olarak ekranlarda yer alan Meriç Acemi’nin asıl yeteneğinin senaristlik noktasında olduğu gerçeği önümüzde…

4 Haziran 1980 doğumlu olan Acemi, 1999 yılında Ayrılsak da Beraberiz dizisinin ilk sezonunda yer alarak ekran kariyerine başlamıştı. Çocuklar Duymasın dizisinde Yasemin olarak tanındı ve sevildi.

2005 yılında Emret Komutanım dizisinin senaristliği ile başladığı senaryo yazımında ortaya müthiş bir başarı koydu.

1 Kadın 1 Erkek’in senaryosunu 6 sezon yazan Acemi, Aile Saadeti, Açık Mutfak, Kahve Bahane, Uygun Adım aşk, Canımın İçi, Muck, İntikam, Aşk Ekmek Hayaller dizilerinin senaryolarını yazmıştı.

Ardından Kiralık Aşk gibi bir fenomen yapımın senaristliğini yapan Acemi, geçtiğimiz sezona damga vuran Ufak Tefek Cinayetler ile de müthiş bir işe imzasını attı.

Yaz ekranında Erkenci Kuş dizisinin senaryosu ile yine farkını sergileyen Acemi, oyunculuktan daha çok senaristlikte başarılı olduğunu da sergilemiş oldu.

Posta gazetesi tv eleştirmeni Mesut Yar, “Sezar’ın hakkı Sezar’a’ başlıklı yazısında Acemi’yi şu sözlerle övdü:

“Bana “Son günlerin en parlak kalemi, en işlek beyni, en sağlam senaristi kim?” diye sorarsanız bir saniye bile kuşku duymadan Meriç Acemi yanıtını alırsınız. “1 Kadın 1 Erkek” dizisinden başlayarak “İntikam” gibi kült bir işe uzanan, oradan “Kiralık Aşk” gibi bir fenomen yaratıp “Ufak Tefek Cinayetler” gibi sezonun en çok konuşulan işlerinden birine imzasını atan Acemi, hikayesini yazdığı “Erkenci Kuş” ile ismini yaz ekranında da zirveye oturttu…

Çocuklar Duymasın'ın Yasemin'i dizi sektörüne damga üstüne damga vuruyor! 7

ERKENCİ KUŞ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Soyadının hakkını verememesine sevindiğim bir başka isim yok vallahi. Yazdığı her öykü, kurduğu her örgü izleyiciyi sarmalıyor. Hâl böyle olunca bir dönemin milyonluk transferler alan senaristlerine tur üstüne tur bindiriyor…

Bu köşede herkesin hak ettiğini teslim etmeyi yıllarca şiar edindim. Acemi’nin bir hayli usta işlerini gözden kaçırsaydık önce size, sonra ona, finalde de kendimize ayıp ederdik sevgili okur. Ne dersin?”