Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur dizisini diğer rakiplerinden ayıran çok önemli bir özelliği var!

Çukur dizisini diğer rakiplerinden ayıran çok önemli bir özelliği var!

tarafından ker_def
Show TV ekranlarında yayınlanan Çukur dizisi, ekrandaki pek çok dizinin yanında önemli bir misyonu da yüklenerek farklılığını ortaya koyuyor.

Sezon boyunca Otizme dikkat çekerek, insanların konuya dikkat etmelerinde büyük bir sorumluluk paylaştı.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, konuyla ilgili bakın neler söylüyor:

“8 kere tekrar eden reklamla otizme dikkat çektiler

Tohum Otizm Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Otizme farkındalık yaratmak için oldukça iyi, etkili projeler yaratıyorlar. Bu yıl Çukur dizisiyle başarılı bir entegrasyon gerçekleştirdiler. Dizideki Aliço karakterinin otizmli olması ve sezon finalinde yapılan galayla “Otizmin farkındayız” sloganını hepimizin aklına sokmayı başardılar. Cuma günü ise bu kez radyoda değişik bir etkinliğe imza attılar. Reklamlar genellikle kuşaklara yayılır ve gün içinde yayınlanır.

Çukur dizisini diğer rakiplerinden ayıran çok önemli bir özelliği var! 7

Ancak bir teknoloji firması tüm reklamlarının arka arkaya aynı kuşakta yayınlanmasını sağladı. Saat 10.50’de başlayan reklam tam 8 kez tekrar etti. Ardından Yasemin Şefik’in yayını başladı. Şefik yayını “Bu reklamı defalarca dinlediniz. Bunu otizme dikkat çekmek için yaptık. Çünkü aynı şeyi defalarca tekrar etmek otizmin en dikkat çeken belirtilerinden biri” diyerek konuğu Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer’i tanıttı ve otizmi konuştular. Çok başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum ama yetmez. Daha çok reklam verenin, dizinin, filmin, programın “Otizmin farkındayız” demesine ihtiyacımız var!”